Prajitura Lia

Se bat albusurile de la 4 oua adaugindu-se treptat 5 linguri de zahar si un virf de cutit de bicarbonat stins in zema de lamaie. Galbenusurile se adau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr.unt
  • 150 gr. zahar
  • 150 gr. nuci macinate
  • 10 biscuiti
  • 1 lingura cacao
  • 150 gr. stafide
  • coaja rasa de la o lamaie. Pt. aluat - 4 oua
  • 5 linguri de zahar
  • bicarbonat
  • 4 linguri faina si 5 linguri ulei

Mod de preparare

Se bat albusurile de la 4 oua adaugindu-se treptat 5 linguri de zahar si un virf de cutit de bicarbonat stins in zema de lamaie. Galbenusurile se adauga apoi pe rind dupa care 4 linguri de faina si 5 linguri de ulei. Se pune totul in tava unsa si tapetata cu faina si se da la copt la foc potrivit.Dupa ce s-a copt se lasa la racit apoi se unge cu marmelada acrisoara de caise dupa care se pune peste urmatoarea crema: 100 gr.unt frecat cu 150 gr.zahar, 150 gr.nucimacinate,

10 biscuiti sfarimati, 1 lingura cacao,

150 gr.stafide, coaja rasa de la o lamaie,

esenta de rom dupa gust.

Peste crema se poate pune glazura de ciocolata.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc