Prajitura marmorata cu cirese

Prajitura marmorata cu cirese este o prajitura simpla de casa, o prajitura pufoasa in care ciresele proaspete se potrivesc de minune.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Prajitura marmorata cu cirese

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 gr iaurt natural
  • 300 gr faina ( sau mai putina
  • in functie de cat de zemos este iaurtul)
  • 1 praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 500 gr cirese

Mod de preparare

Mai intai spalam ciresele si le scoatem samburii.
Intr-un bol mixam ouale de la tempetarura camerei impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam uleiul si mixam pana obtinem o crema.
Incorporam iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt.
La final punem faina si mixam la viteza mica pana obtinem un aluat putin mai gros decat la chec.
Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, tapetam cu hartie de copt ( tava mea este de 37 x 24, dar daca vreti sa iese mai inalta prajitura puneti intr-o tava mai mica) si punem 3/4 din compozitie.
In restul adaugam cacaoa, esenta de rom si le incorporam.
Punem peste compozitia alba, cu o lingura, compozitie cu cacao si cu ajutorul unei furculite o marmoram.
Deasupra asezam ciresele.
Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Lasam prajitura acolo pana este frumos rumenita deasupra, apoi o scoatem, o lasam sa se raceasca si servim.
Pofta buna!
Produs preferat Shabby Chic: http://shabbychicshop.ro/vaze/525-varza-alba-cu-model-.html


Prajitura marmorata cu cirese se serveste dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide