Prajitura Mignon cu ciocolata

Se cantaresc ingredientele, se unge si se tapeteaza cu faina o tava emailata de marime mai mare. Din 450 g ciocolata menaj, 80 g + 80 g unt taiat fe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 80 g ciocolata menaj
  • 80 g unt
  • 3 albusuri
  • 80 g zahar brun
  • Un praf de sare
  • 3 galbenusuri
  • 60 g faina
  • Pentru crema:
  • 12o g ciocolata
  • 4o g frisca
  • Pentru glazura:
  • 250 g ciocolata
  • 120 g unt

Mod de preparare

Se cantaresc ingredientele, se unge si se tapeteaza cu faina o tava emailata de marime mai mare. Din 450 g ciocolata menaj, 80 g + 80 g unt taiat felii se pun intr-un vas la topit, dupa recomandarile de la reteta Martipan cu miere. Se raceste. Se aprinde cuptorul la 150°C. Apoi se bat albusurile, se adauga zaharul brun, praful de sare si se continua pana devine spuma tare. Se adauga galbenusurile si se amesteca cu grija cu albusurile, sa adauga apoi ciocolata topita cu unt (atentie, sa nu fie calda), faina cernuta prin strecuratoarea de ceai si compozitia se omogenizeaza prin amestecare si se toarna in tava pregatita, se niveleaza si se da la cuptor pentru cca 20 minute pana cand marginile incep sa se intareasca. Nu se deschide usa cuptorului 10 minute.

Cand blatul este gata, se scoate din cuptor, se raceste. Intre timp se topeste ciocolata (120 g) fara unt, pe foc mic, amestecand mereu, pentru ca ciocolata fara unt se usuca repede si devine mai consistenta. Se bate frisca (40 ml), se toarna peste ciocolata calduta, se amesteca cu o lingura de lemn sa devina spuma, se pune pentru cateva minute la congelator ca sa se intareasca.

Blatul racit se taie in doua cu un cutit zimtat, se asaza pe o tava, se curata arsura de faina si unt de pe blat. Frisca cu ciocolata intarita se unge pe un blat, se asaza al doilea blat peste crema de frisca, crema care iese de sub blat se netezeste pe marginile prajiturii. Prajitura se pune la frigider pentru cateva ore. Cand se scoate din frigider se fasoneaza marginile si se taie in cuburi de 4 x 4 cm, iar restul de ciocolata (250g) se topeste cu untul (120 g) si in sosul obtinut si racit se inmoaie fiecare cub de prajitura si se asaza pe o farfurie de sticla sau portelan, se pune la frigider pentru cateva ore pana se intareste glazura. Cuburile de prajituri lipite se desfac cu un varf de cutit se curata de ciocolata scursa si se asaza pe farfuria de desert.
Alte prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon
Bucataras.RO

Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon

Savuroase și sățioase! Le-am servit fierbinți cu dulceață de ardei iute, a la Panacris ;) și dulceață de ceapă...

Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!