Se cantaresc ingredientele, se unge si se tapeteaza cu faina o tava emailata de marime mai mare. Din 450 g ciocolata menaj, 80 g + 80 g unt taiat fe
Se cantaresc ingredientele, se unge si se tapeteaza cu faina o tava emailata de marime mai mare. Din 450 g ciocolata menaj, 80 g + 80 g unt taiat felii se pun intr-un vas la topit, dupa recomandarile de la reteta Martipan cu miere. Se raceste. Se aprinde cuptorul la 150°C. Apoi se bat albusurile, se adauga zaharul brun, praful de sare si se continua pana devine spuma tare. Se adauga galbenusurile si se amesteca cu grija cu albusurile, sa adauga apoi ciocolata topita cu unt (atentie, sa nu fie calda), faina cernuta prin strecuratoarea de ceai si compozitia se omogenizeaza prin amestecare si se toarna in tava pregatita, se niveleaza si se da la cuptor pentru cca 20 minute pana cand marginile incep sa se intareasca. Nu se deschide usa cuptorului 10 minute.
Cand blatul este gata, se scoate din cuptor, se raceste. Intre timp se topeste ciocolata (120 g) fara unt, pe foc mic, amestecand mereu, pentru ca ciocolata fara unt se usuca repede si devine mai consistenta. Se bate frisca (40 ml), se toarna peste ciocolata calduta, se amesteca cu o lingura de lemn sa devina spuma, se pune pentru cateva minute la congelator ca sa se intareasca.
Blatul racit se taie in doua cu un cutit zimtat, se asaza pe o tava, se curata arsura de faina si unt de pe blat. Frisca cu ciocolata intarita se unge pe un blat, se asaza al doilea blat peste crema de frisca, crema care iese de sub blat se netezeste pe marginile prajiturii. Prajitura se pune la frigider pentru cateva ore. Cand se scoate din frigider se fasoneaza marginile si se taie in cuburi de 4 x 4 cm, iar restul de ciocolata (250g) se topeste cu untul (120 g) si in sosul obtinut si racit se inmoaie fiecare cub de prajitura si se asaza pe o farfurie de sticla sau portelan, se pune la frigider pentru cateva ore pana se intareste glazura. Cuburile de prajituri lipite se desfac cu un varf de cutit se curata de ciocolata scursa si se asaza pe farfuria de desert.
Alte prajituri recomandate
Prajitura cu visine
Tarta cu visine
Tiramisu
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataSavuroase și sățioase! Le-am servit fierbinți cu dulceață de ardei iute, a la Panacris ;) și dulceață de ceapă...
Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si baconIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii