Negresa va fi intotdeauna un desert foarte apreciat, care va lasa farfuriile goale. Prajitura negresa cu ciocolata amaruie nu iese din tipar si ti va topi pur si simplu in gura.
Prajitura negresa cu ciocolata amaruie este o prajitura delicioasa pentru cei carne iubesc gustul de ciocolata intens. Bateti untul moale, la temperatura camerei cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si devine spumos. Topiti ciocolata si incorporati-o in crema de unt. Mixati apoi adaugand treptat ouale, unul cate unul, mixand bine de fiecare data. Incorporati apoi frisca lichida si laptele si treptat faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
Tapetati o tava de copt 25*35 turnati compozitia si dati la cuptor (incalzit inainte) la foc mediu-potrivit 35 spre 40 minute si dupa ce faceti testul scobitorii , scoateti tava si lasati prajitura la racit pe un gratar metalic.
Cand e rece puneti deasupra glazura facuta din unt, ciocolata si frisca , topite toate si omogenizate bine, racite la temperatura camerei. Dati prajitura la rece, putin :P si apoi decorati dupa putinta si taiati dupa vointa.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.
Prajitura negresa cu ciocolata amaruie este foarte buna...si pofta buna!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii