Prajitura Noire

Prajitura Noire este o prajitura delicioasa de ciocolata pentru care veti avea nevoie de bicuiti cu cacao, frisca, ciocolata amaruie, lapte si fulgi de cocos.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Noire

Ingrediente

  • 150 gr unt
  • 160 gr biscuiti cacao
  • 2 linguri de coniac (Napoleon
  • sa fie!)
  • 250 ml frisca lichida (a aia place lu' albinutza)
  • 15 gr gelatina
  • pentru ornat:
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
  • fulgi de cocos (cat sa iei cu doua deste
  • de mai multe ori..:P)

Mod de preparare

Prajitura Noire este o prajitura delicioasa de ciocolata pentru care veti avea nevoie de bicuiti cu cacao, frisca, ciocolata amaruie, lapte si fulgi de cocos.

Si apai acum, dragilor, na! sa va povestesc cum am facut prajitura Noire. Era o zi cu nu prea mult soare, putintica racoare deci,...Miruna dormea, sotul baiguia ceva prin casa.....neinteresant cred :P, iar cainele meu, dragutul de Ozzy sforaia intr-un colt de fotoliu. Aaaa, dar nu asta va intereseaza..am inteles.

Deci... Am luat biscutii de cacao si i-am sfaramat, obtinind o pudra de biscuitei. Daca aveti robot folositi-l cu inceredere, dar daca nu aveti sau e stricat ca al meu (ai auzit R. ??? e stricat!) puneti biscuitii intr-o punga si treceti de cateva ori cu sucitorul peste ei. Rezultatul e identic. Asa pudra de biscuitei obtinuta o amestecati cu 75 gr unt topit putin. Amestecati bine si puneti totul intr-o tava de chec tapetata cu folie pentru alimente. Dati apoi la rece si asteptati.

Ciocolata am topit-o impreuna cu 50 ml frisca lichida. Restul de frisca, adica celelalte 200 ml le-am mixat bine de tot. Gelatina am pus-o la inmuiat in putina apa rece, cat sa devina spongioasa, dupa care am topit-o pe baie de aburi si am adaugat-o in ciocolata impreuna cu 2 linguri de coniac. Crema de ciocolata am amestecat-o cu restul de 75 gr unt si, la urma, cu frisca bine mixata. Am pus un strat serios peste amestecul de biscuiti si am predat totul frigiderului pana a doua zi. Timpul de asteptare e mare si e foarte greu. Va marturisesc ca dupa 5 ore, deja am taiat o bucatica, e drept ca foarte mica :P. Dar nu puteam sa pun geana pe geana stiind ce abandonasem la rece :)).

A doua zi, de dimineata am topit 50 gr ciocolata cu 50 ml lapte, am turnat-o asa fierbintica peste prajitura, am aruncat niste fulgi de cocos....am mai lasat-o putin la racorit....Vai!! e grea tare asteptarea asta...nu mai are rost sa va explic eu senzatia de cioco-dulce-minunatie de prajitura Noire. O stiti cu totii, nu?

Pofta buna!

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
3
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
5
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Parteneri
Crema de zahar ars by Alex Teacher (nimic mai simplu)
Bucataras.RO

Crema de zahar ars by Alex Teacher (nimic mai simplu)

Dragii mei, va prezint o reteta mai mult decat simpla pe care mai mult ca sigur o faceti si voi acasa. Ea nu necesita...

Crema de zahar ars by Alex Teacher (nimic mai simplu)
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola