Prajitura Orion

Am pregatit aceasta prajitura cu blat pufos de cacao, crema de branza, sos de piersici si decorata cu alune de padure prajite. A fost delicioasa cu aromele ei de toamna, de aceea i-am spus Orion.

Portii
16
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura Orion

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g unt sau margarina;
  • 5 galbenusuri;
  • 1 varf de lingurita de sare;
  • 10 linguri de lapte;
  • 2 linguri de cacao;
  • 5 linguri de faina;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri de zahar;
  • Pentru crema de branza:
  • 5 albusuri + 2 galbenusuri;
  • 4 linguri de zahar;
  • 360 g crema de branza cu smantana;
  • 1 praf de sare;
  • Putina coaja de lamaie;
  • Pentru sosul de piersici:
  • 7 piersici;
  • 3 linguri de zahar;
  • 1 lingura apa;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • in plus:
  • 2 linguri de zahar;
  • Pentru stratul de alune:
  • Cateva alune de padure;
  • sare;

Mod de preparare

Sosul de piersici: Se spala piersicile si se taie in felii subtiri. Se pun intr-o craticioara zaharul, zaharul vanilat cu apa la foc mic, iar cand se topeste zaharul, se adauga piersicile, se amesteca sa nu se lipeasca si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Se da vasul de pe foc.

Blatul: Se freaca margarina sau untul cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine. Se pune compozita intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul incins pentru 10 de minute, la foc mediu.

Crema de branza: Se amesteca albusurile cu mixerul cu un praf de sare, pana obtinem o spuma consistenta. Separat, se amesteca intr-un vas adanc branza pufoasa cu zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie, apoi turnam si bezeaua si amestecam bine. Se scoate tava din cuptor, se presara putin pesmet pentru ca aluatul sa nu se incruzeasca, se toarna aceasta crema de branza peste blat, se intinde bine, se mai presara un pic de pesmet, apoi se intinde si stratul de piersici, se presara acele 2 linguri de zahar mentionate la ingrediente si se mai da tava la cuptor 30 de minute la foc mic.

Stratul de alune: Se pun pe foc mic intr-o craticioara cateva alune de padure curatate si taiate in jumatati impreuna cu putina sare. Cand s-au rumenit bine, se dau deoparte, se lasa un pic la racit, apoi se maruntesc cu rasnita pentru a obtine o pudra fina. Cand s-a rumenit prajitura, se scoate din cuptor, se presara alunele de padure maruntite si se lasa la racit.

Pont: Nu exagerati cu alunele, intrucat au o aroma destul de puternica! Timp total: 1h 15min Portii: 16 Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/prajitura-orion.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide