Prajitura Pavlova

Prajitura Pavlova este o reteta de prajitura delicata, cu blat fraged si crocant de bezea ce poate fi servita alaturi de fructe proaspete si frisca.

Complexitate
medie
Prajitura Pavlova

Ingrediente

  • 2 albusuri de cate 60 gr buc (pot fi si de la congelator)
  • 140 gr zahar
  • 15 ml zeama de lamaie ;
  • pentru ornat:
  • 250 gr frisca
  • esenta de vanilie si cateva capsuni sau alte fructe de padure

Mod de preparare

Batem albusurile spuma intr-un lighenas de inox cu un tel informa de para. Se adauga apoi zaharul tos impreuna cu zeama de lamaie si se bat 2 min .Iar apoi se trece pe baie de abur unde le mai batem timp de 8-10 min, cu miscari in forma de 8 , insistand pe fundul castronului ca spuma sa nu se branzeasca ci numai sa se infierbante .Cand spuma s-a intarit si numai cade de pe tel dam castronul deoparte si pregatim o tava pe care am pus hartia de copt unde am desenat pe spatele ei o inima. Compozitia o punem intr-un poch cu un dui in forma de stea si luam forma desenului.

Se coc la cuptor la 130 grade ( un foc foarte scazut )timp de 60 min. ca sa se usuce dar sa ramana albe.
Frisca se bate pana se mentine pe tel si punem o lingurita de vanilie aproape cand am terminat de batut.
Feliem capsunile sau le taiem in sferturi .


http://shabbychicshop.ro/agende-si-albume-foto-hand-made/580-agenda-handmade-15x21-cm.html


Dupa ce s-a racit foaia de bezea punem frisca si o nivelam peste care asezam capsunile. A se consuma imediat si daca dorim pt un consum mai tarziu vom unge bezeaua mai intai cu un strat de crema de unt .(unt si zahar pudra - pt ca frisca sa nu umezeasca bezeaua) Se pot face si portii mai mici .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Plachie de crap
4
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Salata de fasole verde
5
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde