Prajitura Petre Roman

Inedita, simpla si rafinata ...potrivita pentru orice sarbatoare.

Portii
10
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Petre Roman

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri nuca macinata
  • 2-4 linguri faina
  • praf de copt
  • Pentru crema
  • 100 ml lapte
  • 200 g nuca macinata
  • 250 g zahar
  • 2 vanilii
  • 1 pachet unt
  • Glazura de ciocolata
  • 150 g zahar
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri cacao
  • 50 g unt
  • Sirop
  • cateva linguri de zahar
  • apa de trandafiri

Mod de preparare

Blatul:

Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile cu un praf de sare si cu cele 8 linguri de zahar. Cand compozitia este mai tare, adaugi nuca si faina pe care ai amestecat-o dinainte cu praful de copt. Pui aluatul in tava si dai la cuptor pana cand aluatul nu se mai lipeste de scobitoare.

Crema:

Pui toate ingredientele la fiert, in afara de unt. Cand crema a dat in cateva clocote, este fiarta. Dupa racire, se amesteca cu untul.

Glazura de ciocolata:

Pui la fiert toate ingredientele si lasi sa fiarba putin. Iei de pe foc si amesteci pana observi ca se ingroasa, apoi se intinde peste blat.

Siropul:

Se pune pe foc apa si zaharul pana se topeste zaharul; cu acest amestec se insiropeaza blatul.

Asamblare:

Se taie blatul in doua, se insiropeaza, se pune toata crema; se pune peste crema cealalta jumatate de blat. Blatul se glazureaza. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori