Prajitura Petre Roman

Inedita, simpla si rafinata ...potrivita pentru orice sarbatoare.

Portii
10
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Petre Roman

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri nuca macinata
  • 2-4 linguri faina
  • praf de copt
  • Pentru crema
  • 100 ml lapte
  • 200 g nuca macinata
  • 250 g zahar
  • 2 vanilii
  • 1 pachet unt
  • Glazura de ciocolata
  • 150 g zahar
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri cacao
  • 50 g unt
  • Sirop
  • cateva linguri de zahar
  • apa de trandafiri

Mod de preparare

Blatul:

Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile cu un praf de sare si cu cele 8 linguri de zahar. Cand compozitia este mai tare, adaugi nuca si faina pe care ai amestecat-o dinainte cu praful de copt. Pui aluatul in tava si dai la cuptor pana cand aluatul nu se mai lipeste de scobitoare.

Crema:

Pui toate ingredientele la fiert, in afara de unt. Cand crema a dat in cateva clocote, este fiarta. Dupa racire, se amesteca cu untul.

Glazura de ciocolata:

Pui la fiert toate ingredientele si lasi sa fiarba putin. Iei de pe foc si amesteci pana observi ca se ingroasa, apoi se intinde peste blat.

Siropul:

Se pune pe foc apa si zaharul pana se topeste zaharul; cu acest amestec se insiropeaza blatul.

Asamblare:

Se taie blatul in doua, se insiropeaza, se pune toata crema; se pune peste crema cealalta jumatate de blat. Blatul se glazureaza. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide