Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o prajitura delicioasa de casa, deloc greu de pregatit.
Prajitura "Polara" se numeste astfel deoarece seamana la gust si aspect cu inghetata polara, aceea de demult care semana cu pachetul de unt.
Se incinge cuptorul.
Se bat 6 albusuri spuma si apoi se adauga 3 linguri de zahar. Separat se bat 6 galbenusuri cu alte 3 linguri de zahar apoi se amesteca cele doua si apoi se adauga faina si cacao. Se amesteca usor de jos in sus cu o lingura de lemn.
Compozitia se rastoarna intr-o tava unsa si tapetata. Se introduce la cuptor pt 15 min aprox, la temperatura de 450 grade Fahrenheit (F) -la cuptorul meu:) - 180C.
Pt crema se incalzesc 400 ml lapte. Separat se freaca 2 oua cu 4 linguri faina si 100 ml lapte care se toarna in laptele cald si se amesteca mereu pana la consistenta unei budinci. Se lasa sa se raceasca bine!
Pachetul de unt se freaca bine cu 300g zahar farin adaugat lingura cu lingura. Tot asa se adauga si budinca pe care am lasat-o sa se raceasca. Se adauga si 2 plicuri de zahar vanilat. Se rastoarna peste blat si se intinde pe toata suprafata.
Pt glazura se freaca o jumatate de pachet de unt cu 4-5 linguri de cacao si se topesc pe foc. Nu se adauga zahar. Si am omis sa subliniez ca untul trebuie lasat la temperatura camerei sa se incalzeasca bine-sa fie f moale. Valabil si pt untul utilizat la crema.
Glazura se adauga peste crema si se intinde bine.
Tava folosita are dimensiuni mari de 40X30 cu aproximatie. Sa nu uitati sa o tineti cateva ore la rece inainte de a servi-o si taiati-o cu un cutit bine ascutit incalzit in apa calda- altfel se va sparge glazura la taiere.
Reteta de prajitura polara a fost propusa de Dany B pe forum culinar.
Serviti prajitura polara dupa ce a stat la rece.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...
Tort duo de ciocolatăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii