Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o prajitura delicioasa de casa, deloc greu de pregatit.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura "polara"

Ingrediente

  • blat:
  • 6 oua
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 6 linguri zahar (linguri de ciorba mijlocii
  • cu varf)
  •  
  • crema:
  • 3 linguri faina
  • 2 oua
  • 500ml lapte
  • 300g zahar
  • un pachet de unt (eu am pus 200g)
  •  
  • glazura:
  • jumatate pachet de unt (100g)
  • 4-5 linguri cacao

Mod de preparare

Prajitura "Polara" se numeste astfel deoarece seamana la gust si aspect cu inghetata polara, aceea de demult care semana cu pachetul de unt.

Se incinge cuptorul.
Se bat 6 albusuri spuma si apoi se adauga 3 linguri de zahar. Separat se bat 6 galbenusuri cu alte 3 linguri de zahar apoi se amesteca cele doua si apoi se adauga faina si cacao. Se amesteca usor de jos in sus cu o lingura de lemn.

Compozitia se rastoarna intr-o tava unsa si tapetata. Se introduce la cuptor pt 15 min aprox, la temperatura de 450 grade Fahrenheit (F) -la cuptorul meu:) - 180C.

Pt crema se incalzesc 400 ml lapte. Separat se freaca 2 oua cu 4 linguri faina si 100 ml lapte care se toarna in laptele cald si se amesteca mereu pana la consistenta unei budinci. Se lasa sa se raceasca bine!

Pachetul de unt se freaca bine cu 300g zahar farin adaugat lingura cu lingura. Tot asa se adauga si budinca pe care am lasat-o sa se raceasca. Se adauga si 2 plicuri de zahar vanilat. Se rastoarna peste blat si se intinde pe toata suprafata.

Pt glazura se freaca o jumatate de pachet de unt cu 4-5 linguri de cacao si se topesc pe foc. Nu se adauga zahar. Si am omis sa subliniez ca untul trebuie lasat la temperatura camerei sa se incalzeasca bine-sa fie f moale. Valabil si pt untul utilizat la crema.

Glazura se adauga peste crema si se intinde bine.

Tava folosita are dimensiuni mari de 40X30 cu aproximatie.  Sa nu uitati sa o tineti cateva ore la rece inainte de a servi-o si taiati-o cu un cutit bine ascutit incalzit in apa calda- altfel se va sparge glazura la taiere.

Reteta de prajitura polara a fost propusa de Dany B pe forum culinar.


Serviti prajitura polara dupa ce a stat la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Curry verde thailandez cu pui, ciuperci  si dovlecel
Bucataras.RO

Curry verde thailandez cu pui, ciuperci si dovlecel

Curry verde thailandez cu pui, ciuperci si dovlecel este o reteta delicioasa din bucataria thailandeza.

Curry verde thailandez cu pui, ciuperci si dovlecel
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos