Prajitura President

Prajitura President este o reteta de prajitura pufoasa si delicioasa, perfecta pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva. O poti pregati si tu acasa urmand reteta culinara.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura President

Ingrediente

  • 850g zahar pudra
  • 250g cacao
  • 500g margarina pentru Creme
  • 20 oua
  • 90g faina
  • ½ praf de copt
  • 500 ml frisca vegetala

Mod de preparare

Se opareste cacaoa impreuna cu 250g zahar pudra prin turnarea de apa fierbinte doar pana se formeaza o masa compacta umeda – nu pana la fluidizare.

Se pun intr-un vas 500g zahar pudra si margarina pentru Creme, se adauga si compozitia de cacao mixandu-se timp de 10 minute pana se incorporeaza toate galbenusurile obtinandu-se o crema compacta. Galbenusurile se vor adauga in 3 reprize.

Se separa cantitatea de crema in 2 parti egale. Se bat 10 albusuri cu 100gr zahar pudra pana se dizolva zaharul si se obtine o spuma compacta care se adauga doar peste o parte din crema. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca foarte bine turnand compozitia rezultata intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor la o temp de 160C ~40min.

Cu cealalta jumatate de crema se decoreaza blatul dupa ce se scoate din cuptor. Se lasa 30 min la rece pana se intareste crema. Se mixeaza frisca vegetala pana se intareste si se intinde peste crema. Stratul de frisca trebuie sa fie egal cu stratul de crema si cu blatul. Se portioneaza prajitura si se poate orna cu fructe sau cafea.


Prajitura President se serveste dupa ce a stat 30 de minute la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide