Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura pufoasa cu branza

Ingrediente

  • aluat:
  • 6 ouă
  • un praf de sare
  • 6 lg zahăr
  • 6 lg făină
  • 3 lg ulei
  • umplutura:
  • 100 gr brânză de vaci
  • 100 gr ricotta
  • 1/2 lgta coajă uscată de portocale
  • 2 lg zahăr
  • 1 ou
  • decor:
  • zahăr pudră

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la 170 grade C.

Brânza de vaci de casă, fiind mai sfaramicioasa, am ales să o spumez cu ricotta ca sa iasa mai cremoasa. Puteți folosi cremă de brânză sau o puteți pregăti în casă, după placul vostru.

În compoziția de brânză, se adaugă zahărul, oul, coaja de portocală și se amesteca. Se dă la rece compoziția de brânză, timp în care se pregătește blatul. Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se presară cu un praf de sare. Albușurile (cu un praf de sare) se mixează bine până capătă consistență si devin albe. Se adaugă zahărul treptat (aici fac o paranteză și vă spun că eu am folosit doar 4 lg de zahăr în loc de 6, dar asta fiindcă eu reduc din cantitățile de zahăr acolo unde e posibil). Oricum, la final, se poate pudra cu zahar.

Când albușurile devin dense și se obține o bezea fermă, se încorporează gălbenușurile. Urmează făina cernută, se omogenizează, iar la final se încorporează uleiul.

Se pregătește o formă de copt (eu am folosit una pătrată de 20 x 20 cm), prevăzută cu hârtie de copt.

Se toarnă jumătate din aluat. Se distribuie câteva linguri din compoziția de brânză, urmând apoi să se toarne restul de aluat. Se nivelează frumos si se pune în cuptor, la copt, timp de 30 minute.

Când devine rumenă și miroase frumos, este semn că e coaptă, dar se poate face proba cu un băț de scobitoare/frigăruie. Dacă iese curat, înseamnă că e treaba bună și se poate scoate din cuptor.

Se lasă la temperat, abia apoi se porționează. Se pudrează cu zahăr vanilat și se savurează cu mare poftă, alături de un ceai, o cană cu lapte sau chiar o cană cu compot.

Să vă fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tort Hallowen
Bucataras.RO

Tort Hallowen

Tort Hallowen
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise