Prajituri

Reteta Prajitura pufoasa cu branza

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 40m 
Laura Nechita postat de
Postat pe: 18-02-2020
Adaugă în cartea de bucate
>
Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

ingrediente

4 portii

aluat:
   6 ouă
   un praf de sare
   6 lg zahăr
   6 lg făină
   3 lg ulei
umplutura:
   100 gr brânză de vaci
   100 gr ricotta
   1/2 lgta coajă uscată de portocale
   2 lg zahăr
   1 ou
decor:
   zahăr pudră

mod de preparare

Se porneste cuptorul la 170 grade C.
Brânza de vaci de casă, fiind mai sfaramicioasa, am ales să o spumez cu ricotta ca sa iasa mai cremoasa. Puteți folosi cremă de brânză sau o puteți pregăti în casă, după placul vostru.
În compoziția de brânză, se adaugă zahărul, oul, coaja de portocală și se amesteca. Se dă la rece compoziția de brânză, timp în care se pregătește blatul. Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se presară cu un praf de sare. Albușurile (cu un praf de sare) se mixează bine până capătă consistență si devin albe. Se adaugă zahărul treptat (aici fac o paranteză și vă spun că eu am folosit doar 4 lg de zahăr în loc de 6, dar asta fiindcă eu reduc din cantitățile de zahăr acolo unde e posibil). Oricum, la final, se poate pudra cu zahar.
Când albușurile devin dense și se obține o bezea fermă, se încorporează gălbenușurile. Urmează făina cernută, se omogenizează, iar la final se încorporează uleiul.
Se pregătește o formă de copt (eu am folosit una pătrată de 20 x 20 cm), prevăzută cu hârtie de copt.
Se toarnă jumătate din aluat. Se distribuie câteva linguri din compoziția de brânză, urmând apoi să se toarne restul de aluat. Se nivelează frumos si se pune în cuptor, la copt, timp de 30 minute.
Când devine rumenă și miroase frumos, este semn că e coaptă, dar se poate face proba cu un băț de scobitoare/frigăruie. Dacă iese curat, înseamnă că e treaba bună și se poate scoate din cuptor.
Se lasă la temperat, abia apoi se porționează. Se pudrează cu zahăr vanilat și se savurează cu mare poftă, alături de un ceai, o cană cu lapte sau chiar o cană cu compot.
Să vă fie de folos!
Incearca si Prajitura cu crema de nuca
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu branza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.