Prajitura Raffaello

Prima data prepara aluatul alb. Pentru asta bate albusurile spuma si cand e apropoape gata adauga zaharul. Amesteca nuca de cocos rasa cu faina si pr

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluatul alb:
  • 5 albusuri
  • 150 g nuca de cocos rasa
  • 2 linguri faina
  • 1 pachet praf de copt
  • zeama de la 1 lamaie
  • Pentru aluatul maro:
  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca macinata
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 1 pachet praf de copt
  • Pentru crema:
  • 10 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 300-350 ml lapte
  • 250 margarina
  • Pentru decor:
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Prima data prepara aluatul alb. Pentru asta bate albusurile spuma si cand e apropoape gata adauga zaharul. Amesteca nuca de cocos rasa cu faina si praf de copt, adauga apoi cu grija in spuma si stoarce zeama de lamaie. Tapeteaza tava cu o foaie de copt, toarna peste aluatul si coace-l timp de 15 minute la o temperatura de 165 grade C. Pentru prepararea aluatului maro bate albusurile si pe la sfarsit adauga zaharul, la fel ca si la primul aluat. Amesteca nuca cu cacao, faina si praf de copt si adauga cu grija in spuma. Coace compozitia timp de 15 minute la o temperatura de 165’C. Freaca bine galbenusurile cu zahar. Adauga praful de budinca, apoi laptele si fierbe amestecand continuu, pana obtii o crema consistenta. Lasa crema sa se raceasca, iar la sfarsit adauga cate un pic de margarina. Urmeaza asamblarea prajiturii. Unge mare parte din crema pe foaia cu cocos. Aseaza foaia maro peste crema si unge cu crema ramasa, iar deasupra presara cu ciocolata rasa.

Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete recomandate:

Chec pufos

Galusti cu prune

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Sirop din muguri de brad
1
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
3
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Invelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola