Prajitura rapida "Duminica"

Prajitura rapida "Duminica" este un desert complex cu blat si crema ce se poate prepara in mai putin de o ora. Pentru aceasta separăm ouăle şi batem spumă albuşul.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Prajitura rapida "Duminica"

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 5 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • 5 linguri de făină
  • o fiolă esenţă de vanilie
  • pentru cremă:
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahăr pudră
  • şi un plic cu cremă pentru prăjituri de vanilie de la dr. Oetker
  • pentru ornat:
  • nişte frişcă colorată pentru mâzgălit prăjiturica
  • pentru însiropat:
  • sirop de zahăr ars

Mod de preparare

Prajitura rapida "Duminica" este un desert complex cu blat si crema ce se poate prepara in mai putin de o ora. Pentru aceasta separăm ouăle şi batem spumă albuşul împreună cu 2 linguri de zahăr. Gălbenuşurile se freacă bine cu 3 linguri de zahăr până îşi dublează volumul şi devine o cremă spumoasă. Apoi adăugăm albuşurile bătute spumă şi amestecăm de sus în jos ca să nu cadă albuşurile. Adăugăm apoi cele 5 linguri de făină şi esenţa de vanilie, amestecăm bine pentru omogenizare, punem totul într-o cratiţă tapetată cu margarină şi făină şi dăm totul la cuptor pentru 30 de minute la foc mijlociu.

Când blatul de prajitura e rece îl tăiem în două, îl însiropăm şi îl umplem cu crema dorită. Eu am făcut o cremă de vanilie de la dr. Oetker. Am bătut cu mixerul 250 ml de lapte cu 3 linguri de zahăr pudră şi cu plicul de cremă respectiv...3 minute şi gata!...

Am pus apoi nişte frişcă în care am adăugat puţin colorant roşu şi...e gata...prajitura rapida "Duminica".


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide