Prajitura rasturnata cu ananas

Prajitura rasturnata cu ananas este foarte usor de facut, gustoasa, si aratoasa. Odata ce alegi sa prepari aceasta reteta de prajitura te vei indragosti de ea.

Complexitate
redusa
Prajitura rasturnata cu ananas

Ingrediente

  • 1 ananas proaspat (mediu)
  • 150g unt nesarat
  • 100g zahar muscovado (zahar nerafinat)
  • 3lg nuca de cocos macinata
  • 2lg rom
  • 70g cirese glasate
  • 100g zahar pudra
  • 100g faina alba
  • 2 oua
  • 1lg praf de copt
  • 1lg extract de vanilie
  • frisca
  • pentru servit

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge si tapeteaza cu faina o tava de tort de 22 de cm sau forme individuale de tort.

2. Curata si taie ananasul in felii, sau foloseste rondele din compot daca iti e mai la indemana. Incalzeste o tigaie, topeste 50g de unt si adauga zaharul muscovado (poti folosi si zahar brun simplu in loc). Amesteca pana se topeste si adauga feliile de ananas. Gateste pentru 5 minute pana cand se caramelizeaza si au o culoare placuta aurie.

3. Adauga fulgii de nuca de cocos si romul si gateste pana cand nu mai este nimic lichid. Ia tigaia de pe foc, adauga ciresele glasate, amesteca bine si pune deoparte.

4. Mixeaza cele 100g de unt ramas cu zaharul pudra pana cand devine cremos. adauga cate un ou mixand bine cand se incorporeaza complet fiecare. Adauga faina amestecata cu praful de copt, extractul de vanilie si amesteca.

5. Combina cele doua compozitii pana la omogenizare, toarna compozitia in forma de tort si coace pentru 25-30 de minute.

6. Imediat ce ai scos prajitura din cuptor, rastoarn-o pe un platou.


Serveste prajitura rasturnata cu ananas cu frisca proaspata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
3
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
5
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Parteneri
Pui dulce în sos de soia la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Bucataras.RO

Pui dulce în sos de soia la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Rețeta aceasta este una extrem de simplu de pregătit dar în același timp foarte savuroasă. Ce-i drept, am avut și...

Pui dulce în sos de soia la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola