Prajitura rasturnata cu ananas

Prajitura rasturnata cu ananas este foarte usor de facut, gustoasa, si aratoasa. Odata ce alegi sa prepari aceasta reteta de prajitura te vei indragosti de ea.

Complexitate
redusa
Prajitura rasturnata cu ananas

Ingrediente

  • 1 ananas proaspat (mediu)
  • 150g unt nesarat
  • 100g zahar muscovado (zahar nerafinat)
  • 3lg nuca de cocos macinata
  • 2lg rom
  • 70g cirese glasate
  • 100g zahar pudra
  • 100g faina alba
  • 2 oua
  • 1lg praf de copt
  • 1lg extract de vanilie
  • frisca
  • pentru servit

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge si tapeteaza cu faina o tava de tort de 22 de cm sau forme individuale de tort.

2. Curata si taie ananasul in felii, sau foloseste rondele din compot daca iti e mai la indemana. Incalzeste o tigaie, topeste 50g de unt si adauga zaharul muscovado (poti folosi si zahar brun simplu in loc). Amesteca pana se topeste si adauga feliile de ananas. Gateste pentru 5 minute pana cand se caramelizeaza si au o culoare placuta aurie.

3. Adauga fulgii de nuca de cocos si romul si gateste pana cand nu mai este nimic lichid. Ia tigaia de pe foc, adauga ciresele glasate, amesteca bine si pune deoparte.

4. Mixeaza cele 100g de unt ramas cu zaharul pudra pana cand devine cremos. adauga cate un ou mixand bine cand se incorporeaza complet fiecare. Adauga faina amestecata cu praful de copt, extractul de vanilie si amesteca.

5. Combina cele doua compozitii pana la omogenizare, toarna compozitia in forma de tort si coace pentru 25-30 de minute.

6. Imediat ce ai scos prajitura din cuptor, rastoarn-o pe un platou.


Serveste prajitura rasturnata cu ananas cu frisca proaspata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide