Prajitura Regina Maria

Blat: margarina se topeste, apoi se lasa sa se racoreasca in vas. Se pune apoi sarea, zaharul, coaja de lamiie si se amesteca foarte bine pina se tope

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g margarina la pachet
  • 200 g zahar
  • 200 g nuci macinate
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita coaja de lamiie rasa
  • 7 albusuri batute spuma tare
  • 1 praf de sare
  • Glazura de gabenus:
  • 7 galbenusuri
  • 1 virf cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g. zahar pudra
  • Crema de cacao:
  • 1 pachet de margarina
  • 200 g zahar pudra
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 lingura esenta rom
  • Glazura de nuci pralinate:
  • 100 g. zahar tos
  • 100 g. miez de nuca

Mod de preparare

Blat: margarina se topeste, apoi se lasa sa se racoreasca in vas. Se pune apoi sarea, zaharul, coaja de lamiie si se amesteca foarte bine pina se topeste zaharul, apoi se pune nuca si faina cu praful de copt cernut si se amesteca totul pina la omogenizare. Separat se bat albusurile spuma tare si se adauga compozitiei cu nuca amestecind usor cu un tel pina albusul se omogenizeaza in compozitie. Se toarna aluatul obtinut intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptorul incins in prealabil la foc mediu. Tava e cea obisnuita, dreptunghiulara de la aragaz. Nu cea de friptura emailata! In timp ce se coace blatul, intr-un castronel se freaca foarte bine galbenusurile cu zaharul pudra si cel vanilat pina face basici la suprafata compozitiei. Cind blatul din cuptor e pe 3/4 copt se scoate si deasupra se toarna glazura de galbenus nivelind repede pe toata suprafata blatului, apoi se da din nou la cuptor la foc mic cam 20 de minute, pina se intareste galbenusul. Apoi se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Pentru crema, se freaca spuma intii margarina pina se alifiaza, apoi se adauga treptat zaharul pudra si cacaoa frecind crema f. bine. Crema astfel obtinuta se intinde peste prajitura racita. Glazura de krantz se obtine punind zaharul intr-o creatita pe foc si mestecind mereu pina acesta se topeste si se coloreaza ca si mierea, apoi adaugam miazul de nuca, amestecam cu zaharul caramelizat si rasturnam pe un capac de oala uns cu ulei, dindu-l apoi la rece. Cind krantzul s-a racit se taie marunt cu un cutit, iar glazura astfel obtinuta se presara peste crema de cacao de pe prajitura.

Se tine la frigider pina in momentul servirii.


Se serveste taiata bucatele dreptunghiulare sau romburi, dupa dorinta aranjate frumos pe un pltou elegant, deoarece e o prajitura regala!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
3
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
5
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Parteneri
Pulpe de pui cu ciuperci
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu ciuperci

Pulpe de pui cu ciuperci
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola