Prajitura Scufita-Rosie

Prajitura scufita rosie este o reteta de prajitura delicata, cu crema de branza si visine, si gelatina aromata, mai gustoasa ca si in poveste :).

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura Scufita-Rosie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 11 linguri de faina
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura de visinata
  • 2 linguri cu varf cu visine proapete sau din compot
  • fara samburi
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 1 budinca de vanilie
  • 1 lingura de faina
  • 5 linguri de zahar
  • 500 de grame de branza dulce grasa (eu am folosit milli
  • data viitoare o sa folosesc philadelphia sau oricum ceva cu textura mai fina)
  •  250 ml frisca indulcita
  • 1 plic de intaritor de frisca
  • un compot mare de visine sau 400 grame de visine proaspete
  • suc din compot
  • 1 plic de jeleu pentru tort

Mod de preparare

Preparare:

Mixati ouale intregi cu zaharul, mierea si visinata, adaugati laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Mixati usor. Aluatul fluid obtinut se coace in cuptorul preincalzit la 175 grade, in tava cu hartie de copt, timp de zece minute, dupa care presarati deasupra cele 2 linguri de visine si coaceti in continuare inca 15 minute.

Foaia coapta se lasa la racit in tava, cand este complet rece se desprinde hartia si se asaza pe un platou, stropind-o cu inca ceva visinata si suc din compotul de visine.

Pentru crema - se fierbe paful de budinca de vanilie in cei 400 ml lapte, impreuna cu faina si zaharul, iar in budinca fierbinte se mixeaza toata cantitatea de branza, pana se obtine o masa cremoasa. Se bate frisca si se adauga intaritorul. Se mai bate pana e tare de tot. In masa de budinca si branza racita deja se adauga frisca, amestecand usor.

Pe foaie se adauga toate visinele ramase. Deasupra lor se adauga crema, uniform, pe toata suprafata, netezind usor cu un cutit cu lama lunga, umezit. Se prepara jeleul de tort dupa instructiunile de pe ambalaj, folosind cantitatea necesara de lichid - suc din compot amestecat cu visinata. Se acopera prajitura cu jeleul, se da la rece 2 ore, apoi se taie cu cutitul inmuiat in apa rece.


Reteta Prajitura Scufita-Rosie a fost propusa de lauralaurentiu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori