Prajitura secuiasca

Aluatul: Se freaca faina cu untul pana cand aceasta s sfarama, se pune zaharul si se adauga si 1 ou intreg. Se framanta pana totul este omogenizat. Al

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 210 gr de faina
  • 140 gr de unt
  • 70 g zahar
  • 1 ou
  • Pentru crema este nevoie de:
  • 210 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 210 gr de nuci
  • jumatate de lamaie
  • 4 albusuri batute spuma
  • marmelada

Mod de preparare

Aluatul: Se freaca faina cu untul pana cand aceasta s sfarama, se pune zaharul si se adauga si 1 ou intreg.

Se framanta pana totul este omogenizat. Aluatul se intinde in tava astfel incat aluatul sa fie pe margine un deget ridicat.

Se unge aluatul cu un strat subtire de marmelada, peste care se pune crema.

Crema se prepara astfel: se freaca galbenusurile 10 minute si se sauga sucul de la lamaie si coaja de lamaie.

Se amesteca timp de 5 minute, dupa care se adauga esenta de rom si nucile, cu albusul batut spuma. Acesta crema se pune peste foaie si se pune la cuptor.
Se presara cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci