Prajitura Silvia

Blatul: Albusurile se bat spuma cu 200 gr. zahar. Se adauga nuca prajita, 2 linguri faina si 2 linguri cacao. Spuma obtinuta se pune intr-o tava relat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 oua
  • 400 gr. zahar
  • 250 gr. nuci taiate marunt si prajite
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • o cana concentrata de ness sau cafea
  • 200 gr. unt

Mod de preparare

Blatul: Albusurile se bat spuma cu 200 gr. zahar. Se adauga nuca prajita, 2 linguri faina si 2 linguri cacao. Spuma obtinuta se pune intr-o tava relativ mare (tava de cuptor) tapetata cu hartie de copt. Marginile tavii se pot unge cu unt pentru ca aluatul sa se desprinda mai usor. Se da la cuptor la foc mediu. E recomandat sa nu se deschida usa cuptorului prea des, altfel aluatul se lasa. Crema: Galbenusurile se freaca cu 200 gr. zahar. Se dilueaza cu cana de cafea/ness si se fierbe pe foc mic sau pe aburi, amestecand mereu, pana se ingrasa. Cand s-a racit se amesteca cu 200 gr. unt. Crema se intinde peste blat si se taie patrate. Se pastreaza la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc