Prajitura Silvia

Blatul: Albusurile se bat spuma cu 200 gr. zahar. Se adauga nuca prajita, 2 linguri faina si 2 linguri cacao. Spuma obtinuta se pune intr-o tava relat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 oua
  • 400 gr. zahar
  • 250 gr. nuci taiate marunt si prajite
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • o cana concentrata de ness sau cafea
  • 200 gr. unt

Mod de preparare

Blatul: Albusurile se bat spuma cu 200 gr. zahar. Se adauga nuca prajita, 2 linguri faina si 2 linguri cacao. Spuma obtinuta se pune intr-o tava relativ mare (tava de cuptor) tapetata cu hartie de copt. Marginile tavii se pot unge cu unt pentru ca aluatul sa se desprinda mai usor. Se da la cuptor la foc mediu. E recomandat sa nu se deschida usa cuptorului prea des, altfel aluatul se lasa. Crema: Galbenusurile se freaca cu 200 gr. zahar. Se dilueaza cu cana de cafea/ness si se fierbe pe foc mic sau pe aburi, amestecand mereu, pana se ingrasa. Cand s-a racit se amesteca cu 200 gr. unt. Crema se intinde peste blat si se taie patrate. Se pastreaza la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci