Prajitura este recomandata si pentru diabetici: Se da drumul la cuptor la 170 grade. Se scot fructele la scurs intr-o sita. Se pun in castronul robotu
Prajitura este recomandata si pentru diabetici:
Se da drumul la cuptor la 170 grade. Se scot fructele la scurs intr-o sita.
Se pun in castronul robotului de bucatarie: ouale intregi, fructoza, uleiul sau margarina, iaurtul cu capsune. Se amesteca bine cu robotul de bucatarie pana cand se obtine un mix omogen.
Intr-un castron aparte se pun: faina, taratele, praful de copt si se amesteca bine-bine (dar nu energic, ca sa nu aratati ca niste Mos Craciuni cu barba neagra dupa aceea)
Se adauga faina treptat in mixul cu oua, amestecandu-se cu robotul. Ar trebui sa obtineti un amestec omogen si destul de tarisor.
Turnati amestecul in forma, puneti o parte din visine si le afundati in aluat. Neteziti si decorati cu visinele ramase. Puneti prajitura la cuptor si uitati de ea cam 45 de minute. Verificati cu scobitoarea in mijloc daca este gata. Daca nu, mai asteptati 5 minute si incercati din nou. Mie mi-a luat 50 de minute fix.
Scoateti forma din cuptor cand e gata, lasati 15 minute sa se raceasca pe o suprafata conductoare de caldura. Dupa aceea desfaceti peretele formei (daca e detasabil) sau desprindeti de perete daca nu e detasabil. Cand se raceste deasupra adaugati zaharina pudra.
Se poate servi si cu frisca Monti, dar mie mi-a placut mai mult asa.
Pofta buna!
Reteta Prajitura simpla si rapida cu visine a fost propusa de Criseteno pe forum culinar.ro
Alte retete pentru diabetici gasiti aici:
Biscuiti cu scortisoara,
Dulceata de capsuni pentru diabetici,
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouNu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii