Prajitura Transilvania cu mere

Merele curatate date prin razatoarea mare se lasa dupa gust cu zahar (o lingura cu virf) si scortisoara (o lingurita plina), pina lasa zeama. Biscuiti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 (+1+1) linguri zahar pudra
  • 1/3 praf de copt (sau jumatate de lingurita)
  • 1 1/2 kg. mere
  • 1 pachet unt (250 gr)
  • 300 gr. biscuiti
  • scortisoara pudra
  • jumatate lamiie mica

Mod de preparare

Merele curatate date prin razatoarea mare se lasa dupa gust cu zahar (o lingura cu virf) si scortisoara (o lingurita plina), pina lasa zeama. Biscuitii sfarimati (cu sucitorul) se sfarima pina se fac ca grisul. Untul la temperatura camerei se intinde pe tava cit mai egal, iar peste el se presara uniform biscuitii, apoi merele nestoarse tare; se da la cuptor sa se coaca merele 20 de minute la foc potrivit.


Intre timp se bat galbenusurile cu zaharul, se pune faina, praful de copt stins cu lamiie si se adauga doua linguri de apa. Albusurile se bat spuma separat cu 1 lingura de zahar, apoi se adauga la galbenusuri, iar apoi toata compozita peste merele din tava. Se`da la cuptor pina se rumeneste piscotul.


Se scoate din cuptor, dar se lasa in tava pina se raceste complet, apoi se rastoarna pe un platou (invers, cu piscotul in jos), se taie (in romburi sau patrate, dupa preferinta) si se pudreaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori