Prajitura turnata cu mere este un desert usor de preparat si mancat. Pentru pregatirea acestei retete aveti nevoie de: faina, mere, zahar, margaina si scortisoara
Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dizolva zaharul, apoi adaugam uleiul si omogenizam bine compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, dupa care o adaugam peste oua, alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite (trebuie sa curga din lingura)
Curatam merele de coaja, le dam pe razatoare, adaugam zaharul, margarina si scortisoara si punem pe foc sa se caleasca pana scade tot sucul.
Ungem tava cu unt/margarina/ulei, dupa care o tapetam cu faina si turnam jumatate din compozitie in ea.
Dam la cuptorul preincalzit 10 - 12 minute.
Dupa ce s-a copt primul blat, scoatem tava, punem merele calite peste si turnam si cealalta jumatate de aluat, nivelam usor cu o lingura.
Introducem din tava la cuptor inca 30 de minute la foc mic.
Prajitura se taie doar atunci cand s-a racit foarte bine. Se serveste pudrata cu zahar.
Alte retete recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii