Foile: Se freaca margarina cu zaharul si galbenusurile, se adauga vanilia, sarea apoi laptele in care s-a dizolvat amoniacul si faina. Aluatul obtinut
Foile: Se freaca margarina cu zaharul si galbenusurile, se adauga vanilia, sarea apoi laptele in care s-a dizolvat amoniacul si faina. Aluatul obtinut se imparte in 3 parti din care se face 3 foi care se coc pe dosul tavii. Tava se presara cu faina.
Crema 1: Una din foile coapte se faramiteaza, peste ea se toarne o ceasca de lapte, esenta de rom, zeama de la lamaie si visinata. Se amesteca bine si apoi se adauga cacaua, dulceata de visine si visinele din visinata.
Crema 2: Se freaca spuma untul cu zaharul pudra. Din aceasta compozitie se ia cate 2-3 lingurite si se amesteca in crema 1 pana se incorporeaza.
Glazura: Se bate spuma albusurile cu zahrul tos. Bezeaua obtinuta se intinde peste una din foile ramase si se introduce la cuptor pt. 15 minute (cu focul mare). Pe foaia ramasa se intinde uniform crema, apoi se pune foaia cu bezea. Deasupra se rade ciocolata sau se cerne cacaua.
Se tine la rece pana a doua zi, cand se taie

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii