Foile: Se freaca margarina cu zaharul si galbenusurile, se adauga vanilia, sarea apoi laptele in care s-a dizolvat amoniacul si faina. Aluatul obtinut
Foile: Se freaca margarina cu zaharul si galbenusurile, se adauga vanilia, sarea apoi laptele in care s-a dizolvat amoniacul si faina. Aluatul obtinut se imparte in 3 parti din care se face 3 foi care se coc pe dosul tavii. Tava se presara cu faina.
Crema 1: Una din foile coapte se faramiteaza, peste ea se toarne o ceasca de lapte, esenta de rom, zeama de la lamaie si visinata. Se amesteca bine si apoi se adauga cacaua, dulceata de visine si visinele din visinata.
Crema 2: Se freaca spuma untul cu zaharul pudra. Din aceasta compozitie se ia cate 2-3 lingurite si se amesteca in crema 1 pana se incorporeaza.
Glazura: Se bate spuma albusurile cu zahrul tos. Bezeaua obtinuta se intinde peste una din foile ramase si se introduce la cuptor pt. 15 minute (cu focul mare). Pe foaia ramasa se intinde uniform crema, apoi se pune foaia cu bezea. Deasupra se rade ciocolata sau se cerne cacaua.
Se tine la rece pana a doua zi, cand se taie
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii