Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Faina, zaharul, margaina taiata in bucatele si galbenusul se amesteca. Se lucreaza repede aluatul. Se pune alua
Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Faina, zaharul, margaina taiata in bucatele si galbenusul se amesteca. Se lucreaza repede aluatul. Se pune aluatul sa se odihneasca putin in frigider, invelit in folie de plastic. Se toaca alunele, destul de mare. Se pajesc pe o tava, pe hirtie pergament, la mijloc, 5-7 min. Se amesteca din cind in cind, sa nu se arda.
Se pine cite o bucatica de aluat in forme, formele se pun intr-o tava. Se coc circa 5 minute.
Intre timp se amesteca intr-o craticioara ingredientele pentru umplutura, pe foc mic, pina incep sa fiarba, amestecind mereu. Umplutura se pune in forme. Se coc 10-12 min, dar se mareste temperatura la 200 grade C dupa 5 min. Prajiturile se lasa sa se raceasca in forme, dupa care se lovesc usor la fund si se desfac din forme. Se lasa la racit pe un gratar metalic.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii