O prajitura simpla si gustoasa pe care o stiu de la mama si care imi aduce aminte de copilarie.
PREPARARE FOI
-freci ouale cu zahar
-adaugi uleiul si bulionul
-stingi bicarbonatul cu putina lamaie si adaugi faina
-framanti aluatul
-imparti alautul si coci 4 foi pe dosul tavii 12 minute in cuptorul incins la 180 de grade ;
PREPARARE CREMA
-pui la fiert laptele cu zaharul
-cand fierbe laptele,adaugi grisul in ploaie si fierbi pana se ingroasa
-cand se raceste amesteci grisul cu untul si nuca de cocos ;
ASAMBLARE
-pui o foaie si o ungi cu crema
-asezi a doua foaie pe care o ungi cu dulceata
-adaugi urmatoarea foaie pe care o ungi cu crema ramasa
-completezi cu ultima foaie pe care o pudrezi cu zahar
Lasi prajitura pana a doua zi ca sa se inmoaie foile, apoi o poti servi.
Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii