Prajitura cu bulion

O prajitura simpla si gustoasa pe care o stiu de la mama si care imi aduce aminte de copilarie.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu bulion

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi
  • 16 linguri de bulion
  • 16 linguri de ulei
  • 12 linguri de zahar
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 4 oua
  • puțină lămâie
  • faină cât cuprinde
  • Ingrediente pentru cremă
  • 800 ml lapte
  • 8-9 linguri griș
  • 4 linguri zahăr
  • 400 g dulceață
  • 250 g unt
  • 50 g nucă de cocos

Mod de preparare

PREPARARE FOI


-freci ouale cu zahar


-adaugi uleiul si bulionul


-stingi bicarbonatul cu putina lamaie si adaugi faina


-framanti aluatul


-imparti alautul si coci 4 foi pe dosul tavii 12 minute in cuptorul incins la 180 de grade ;


PREPARARE CREMA


-pui la fiert laptele cu zaharul


-cand fierbe laptele,adaugi grisul in ploaie si fierbi pana se ingroasa


-cand se raceste amesteci grisul cu untul si nuca de cocos ;


ASAMBLARE


-pui o foaie si o ungi cu crema


-asezi a doua foaie pe care o ungi cu dulceata


-adaugi urmatoarea foaie pe care o ungi cu crema ramasa


-completezi cu ultima foaie pe care o pudrezi cu zahar


Lasi prajitura pana a doua zi ca sa se inmoaie foile, apoi o poti servi.


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc