O prajitura simpla si gustoasa pe care o stiu de la mama si care imi aduce aminte de copilarie.
PREPARARE FOI
-freci ouale cu zahar
-adaugi uleiul si bulionul
-stingi bicarbonatul cu putina lamaie si adaugi faina
-framanti aluatul
-imparti alautul si coci 4 foi pe dosul tavii 12 minute in cuptorul incins la 180 de grade ;
PREPARARE CREMA
-pui la fiert laptele cu zaharul
-cand fierbe laptele,adaugi grisul in ploaie si fierbi pana se ingroasa
-cand se raceste amesteci grisul cu untul si nuca de cocos ;
ASAMBLARE
-pui o foaie si o ungi cu crema
-asezi a doua foaie pe care o ungi cu dulceata
-adaugi urmatoarea foaie pe care o ungi cu crema ramasa
-completezi cu ultima foaie pe care o pudrezi cu zahar
Lasi prajitura pana a doua zi ca sa se inmoaie foile, apoi o poti servi.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii