Am pregătit o prajitură cu foi de pişcot, cremă de brânză cu ciocolată şi ness, decorată cu struguri albi şi alune de pădure rumenite şi măcinate. Şi pentru că octombrie se numeşte în tradiţia populară “brumărel”, i-am spus Brumărel.
Pentru foi: se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă rând pe rând gălbenuşurile, se toarnă încet şi uleiul, amestecând. Apoi se adaugă praful de copt şi făina, amestecând de acum cu o spatulă astfel încât compoziţia să rămână pufoasă şi aerată.
Din compoziţie se toarnă într-un castronel cât să-l umplem şi se amestecă bine cu o linguriţă de cacao.
Se toarnă jumătate din compoziţia albă într-o tavă cu foaie de copt, se nivelează cu o spatulă. Aceasta va fi prima foaie albă. Se coace la foc mic până trece testul scobitorii (aprox 10 minute). Nu o lăsaţi să se facă aurie, pentru că se va usca. Trebuie să rămână albă. Când este gata, se scoate într-o altă tavă, se înveleşte cu un prosop de bucătărie.
Se coace şi a doua foaie albă, apoi cea neagră. Se lasă la răcit.
Pentru sirop: se prepară un sirop din apă cu zahăr, se lasă să fiarbă cam 5 minute şi se lasă la răcit.
Foile se vor însiropa doar superficial, aşa că nu vom avea nevoie de tot siropul.
Crema de brânză cu ciocolată şi ness:
Se pun pe foc mic, într-un ibric, ciocolata ruptă bucăţele cu laptele şi se amestecă până se topeşte, având grijă să dăm de pe foc din când în când, ca să nu se ardă. Se lasă un pic la răcit.
Se bate frişca lichidă cu mixerul până devine consistentă.
Se amestecă mai întâi brânza mascarpone cu mixerul un pic, se adaugă frişca şi se amestecă, apoi se toarnă încet ciocolata şi se amestecă bine. Se încorporează şi nessul.
Pentru asamblare şi decor:
Frişca lichida se bate cu mixerul.
Într-o tavă sau pe un platou mare se aşaza prima foaie albă, care se însiropează delicat cu o pensulă, pentru a nu o înmuia prea tare. Se întinde o treime din cremă. Se adaugă foaia de cacao, se însiropează şi aceasta, se întinde încă o treime din cremă. Se adaugă cealaltă foaie albă, care se însiropează şi ea. Se întinde crema rămasă, se ornează cu frişcă, se presară alune de pădure rumenite şi măcinate înainte. Se decorează cu struguri.
Se dă prăjitura la frigider până la servire.
Timp: 2h 15min
Porţii: 16
Pofta Buna!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/10/prajitura-brumarel.html
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaTaie in patru merele decojite si scoate-le miezul. Cantareste 1,25 kg de mere si taie-le cubulete. Pune cubuletele impreuna...
Gem de mere cu miereSe spala creierul, se curata de pielita si se fierbe in apa cu sare si cu putin otet. Dupa ce a fiert, se scoate si se lasa...
Salata de creier de boeufTarta cu branza este foarte usor de preparat. Este o prajitura cu branza delicioasa, usoara cu aroma discreta de vanilie.
Tarta simpla cu branzaPunch fara alcool pentru copii cu ingrediente 100% naturale
Punch pentru copiiPentru retete dietetice! E prima data cand am incercat reteta si mi-a placut! Cred ca merita incercata !
Furnici in copacIata-ma ajunsa la reteta cu numarul 200! Vreau sa va spun cat de mult ma bucur ca in urma cu 1 an si 9 luni am intrat in...
Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii