Prajitura cu miere si smantana

Pentru Revelion am pregătit prăjitură cu foi de miere şi cremă cu nucă şi smântâna, dar de data aceasta, am pregătit-o în cantităţi mai mici, dar şi cu conţinut scăzut de zahăr. De asemenea, eu am avut 2 tipuri de smântână, că aşa s-a nimerit, una de 10% grăsime, alta de 18% grăsime. Alegeţi ce vă place sau ce folosiţi de obicei, însă vă pot spune că smântâna de 18% grăsime a avut gust mai bun şi mai cremos, aşa că eu pe aceasta aş recomanda-o.

Portii
24
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu miere si smantana

Ingrediente

  • pentru foi:
  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri miere
  • 150 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 450 g făină
  • pentru crema:
  • 400 g smântână 18% grăsime
  • 3 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon
  • 8 linguri nucă măcinată

Mod de preparare

Pentru foile cu miere: se amestecă ouăle cu zahărul şi mierea, se adaugă treptat uleiul, praful de copt şi făină cât cuprinde, eu am avut nevoie de aprox 450 g. Se obţine un aluat pufos, suficient de consistent pentru a fi întins.

Aluatul se împarte în 3 bucăţi. Se întinde primul aluat pe masa presărată cu făină şi se transferă cu grijă cu ajutorul sucitorului pe dosul unei tăvi tapetate cu făină. Se coace la foc mic aprox 7 minute.

Se pregătesc la fel şi celelalte foi.

Sfat! Foile sunt gata foarte repede. Ele trebuie să rămână albe ca să fie pufoase, aşadar aveţi grijă să nu le uscaţi.

Se lasă la răcit.

Pentru crema de smântână: se amestecă smântâna cu zahărul, zahărul vanilat Bourbon şi nuca măcinată.

Foile se taie cu grijă astfel încât să încapă într-o tavă de chec sau formă de silicon. Se alternează foile cu crema. Veţi obţine două tăvi. Se păstrează în frigider până la servire.

Timp total: aprox 1h

Porţii: 24

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/prajitura-cu-miere-si-smantana.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Chec pufos
3
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Tiramisu reţetă cu lamaie
4
Torturi

Tiramisu reţetă cu lamaie

Tiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala. Un tort cu blat biscuite pe care-l...

Tiramisu reţetă cu lamaie
Mini ardei umpluti cu branza
5
Aperitive cu branza

Mini ardei umpluti cu branza

Bunatati de Paste

Mini ardei umpluti cu branza
Parteneri
Desert prajitura cu mere si nuci
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere si nuci

Dacă tot avem timp zic să pornim cuptoarele. Pentru această prăjitură delicioasă am avut ca sursă de inspirație o...

Desert prajitura cu mere si nuci
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet