Prajitura cu struguri

Prăjitură cu foi de miere, cremă de vanilie, glazură de ciocolată şi struguri albi.

Portii
16
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu struguri

Ingrediente

  • pentru foi:
  • 3 ouă
  • 150 ml ulei
  • struguri albi
  • 4 linguri miere
  • după gust
  • 2 linguri de zahăr
  • un vârf linguriţă sare
  • 340 g făină
  • un plic praf de copt
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 4 gălbenuşuri
  • 4 linguri rase cu făină
  • 3 linguri zahăr
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 100 g unt
  • Pentru glazură:
  • 120 g ciocolată neagră
  • 70 ml lapte
  • pentru decor:
  • struguri albi
  • după gust

Mod de preparare

Pentru foi: într-un castron mai mare se amestecă ingredientele umede: ouăle cu uleiul şi mierea, apoi se adaugă cele uscate: zahărul, sarea, praful de copt şi făină cât cuprinde, omogenizând cu o lingură. Se obţine un aluat moale, pufos, dar care se poate întinde. Se presară făină pe masa de lucru, se împarte aluatul în trei sfere. Se întinde fiecare bucată de aluat în foaie subţirică şi se transferă pe dosul unei tăvi pudrate cu puţină făină. Se coace fiecare foaie la foc mic, 5-7 minute, până se face uşor aurie.

Pentru crema de vanilie: se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi făina, se toarnă laptele cald în fir subţire, bătând cu un tel, apoi se pun pe foc mic, fierbând până se îngroaşă. Se dă de pe foc, se adaugă untul şi vanilia, se amestecă bine şi se lasă la răcit.

Pentru glazură: se încălzeşte laptele într-un ibric, se face focul mic, se adaugă ciocolata ruptă bucăţele, amestecând bine şi dând de pe foc din când în când, pentru a nu se arde. Se lasă un pic la răcit.

Pentru asamblare şi decor: într-o tavă sau pe un platou mare se aşază prima foaie, peste care se întinde jumătate din cremă, se presară boabe de struguri tăiate în jumătăţi, cărora le-am scos seminţele, apoi a doua foaie, crema rămasă, iar struguri, apoi ultima foaie. Se întinde glazura de ciocolată cu un cuţit sau o spatulă. Pentru un aspect frumos, se decorează cu boabe întregi de struguri. Se dă la frigider până a doua zi, astfel încât foile să se înmoaie.

Timp de pregătire: 1h 30min

Timp de coacere: 20min (între 5 şi 7 min fiecare foaie)

Porţii: 16

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/prajitura-cu-struguri.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Toba de porc
Bucataras.RO

Toba de porc

Pentru toti iubitorii de mezeluri de casa: va invit sa salivati :D

Toba de porc
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola