Profiterol cu inghetata de capsuni

Profiterolul cu inghetata de capsuni este un desert delicios de vara. Gogoselele pufoase cu crema pot fi servite alaturi de orice fel de inghetata de casa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Profiterol cu inghetata de capsuni

Ingrediente

  • Inghetata:
  • 300ml frisca lichida
  • 300g capsuni curatate si spalate
  • 50ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • Negresele pentru profiterol:
  • Pt negrese:
  • 2 oua
  • 125g apa
  • 75g faina
  • 50g ulei
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare
  • Pt crema:
  • 1 ou
  • 50g unt
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 150ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pt glazura:
  • 50g ciocolata
  • 1 lingura margarina
  • Mai avem nevoie de 200g frisca lichida.

Mod de preparare

Inghetata:

Intr-un vas punem pe foc 250ml frisca si o lasam pana se incalzeste(nu trebui sa fiarba). Intre timp mixam bine galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si 50ml frisca, apoi turnam putin cate putin din frisca incalzita amestecand continuu. Cand am incorporat toata frisca punem totul inapoi in vas si lasam 5 min. pe foc pana se leaga ca o smantana mai groasa.

ATENTIE!Nu trebuie sa dea in clocot.

Cand este gata,o dam deoparte sa se racoreasca putin si ne apucam de capsuni.
Intr-un vas punem capsunile impreuna cu laptele si mixam cu ajutorul mixerului vertical pana se paseaza toate capsunile bine,apoi turnam putin cate putin din compozitia cu oua si frisca,mixand in continuare. Lasam sa se raceasca bine,apoi punem compozitia intr-un vas pe care il punem in congelator pana ingheata.

Negresele

Intr-un vas punem la foc apa impreuna cu uleiul,zaharul si sarea.  Cand apa a inceput sa clocoteasca si zaharul este topit luam vasul de pe foc, adaugam faina toata odata si amestecam bine pana se omogenizeaza si obtinem o compozitie consistenta. Lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei si adaugam primul ou,dupa care amestecam foarte bine cu telul sau cu mixerul, apoi punem si al doilea ou, amestecand deasemenea foarte bine. Compozitia rezultata trebui sa fie ferma, sa nu curga.

Intr-o tava in care am pus hartie de copt formam cojile cu un posh, cu o cupa de inghetata sau cu lingura.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 40-45 de min. sau pana se rumenesc deasupra.

NU deschideti cuptorul si NU le scoateti pana nu sunt rumenite deasupra, riscati sa se lase si sa nu ramana tari.
Cand sunt gata le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca.

Crema:

Punem intr-un vas pe foc laptele si zaharul, iar in alt vas faina cu sarea. Cand zaharul este topit si laptele a inceput sa fiarba turnam tot laptele putin cate putin in vasul cu faina, amestecand mereu, apoi turnam totul inapoi si punem iar pe foc amestecand continuu. Cand compozitia a prins consistenta adaugam oul, si amestecam in continuare pana compozitia este omogenizata, apoi lasam la racit pana ajunge la temperatura camerei cand adaugam untul putin cate putin mixat spuma in prealabil, apoi esenta de vanilie.

Cand negresele sunt reci si crema deasemenea, facem o gaura in negrese si le umplem cu crema cu ajutorul unui posh sau le putem taia in doua si umple cu lingura.

Glazura:

Punem un vas cu apa pe foc, iar cand apa clocoteste punem in acesta un alt vas termorezistent in care punem ciocolata si margarina,mai lasam pe foc cca 1-2 min. pana incep sa se topeasca ingredientele(nu de tot), apoi oprim focul, amestecand frecvent pana se topeste toata ciocolata si margarina.

Punem fiecare negresa, doar partea de deasupra, in ciocolata si le tinem la rece pana in momentul in care le servim.

Frisca o batem cu ajutorul mixerului si o tinem la rece pana in momentul in care servim profiterolul sau o putem mixa inainte de a servi profiterolul.


Servim gogoselele cu crema alaturi de inghetata si frisca.

Reteta de profiterol cu inghetata de capsuni a fost propusa de mikidaniro pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Supa ungureasca de chimen
1
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
2
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
3
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Tarta de post cu ciuperci
4
Aperitive cu ciuperci

Tarta de post cu ciuperci

Aluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...

Tarta de post cu ciuperci
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta