Profiterolul cu inghetata de capsuni este un desert delicios de vara. Gogoselele pufoase cu crema pot fi servite alaturi de orice fel de inghetata de casa.
Inghetata:
Intr-un vas punem pe foc 250ml frisca si o lasam pana se incalzeste(nu trebui sa fiarba). Intre timp mixam bine galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si 50ml frisca, apoi turnam putin cate putin din frisca incalzita amestecand continuu. Cand am incorporat toata frisca punem totul inapoi in vas si lasam 5 min. pe foc pana se leaga ca o smantana mai groasa.
ATENTIE!Nu trebuie sa dea in clocot.
Cand este gata,o dam deoparte sa se racoreasca putin si ne apucam de capsuni.
Intr-un vas punem capsunile impreuna cu laptele si mixam cu ajutorul mixerului vertical pana se paseaza toate capsunile bine,apoi turnam putin cate putin din compozitia cu oua si frisca,mixand in continuare. Lasam sa se raceasca bine,apoi punem compozitia intr-un vas pe care il punem in congelator pana ingheata.
Negresele
Intr-un vas punem la foc apa impreuna cu uleiul,zaharul si sarea. Cand apa a inceput sa clocoteasca si zaharul este topit luam vasul de pe foc, adaugam faina toata odata si amestecam bine pana se omogenizeaza si obtinem o compozitie consistenta. Lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei si adaugam primul ou,dupa care amestecam foarte bine cu telul sau cu mixerul, apoi punem si al doilea ou, amestecand deasemenea foarte bine. Compozitia rezultata trebui sa fie ferma, sa nu curga.
Intr-o tava in care am pus hartie de copt formam cojile cu un posh, cu o cupa de inghetata sau cu lingura.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 40-45 de min. sau pana se rumenesc deasupra.
NU deschideti cuptorul si NU le scoateti pana nu sunt rumenite deasupra, riscati sa se lase si sa nu ramana tari.
Cand sunt gata le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca.
Crema:
Punem intr-un vas pe foc laptele si zaharul, iar in alt vas faina cu sarea. Cand zaharul este topit si laptele a inceput sa fiarba turnam tot laptele putin cate putin in vasul cu faina, amestecand mereu, apoi turnam totul inapoi si punem iar pe foc amestecand continuu. Cand compozitia a prins consistenta adaugam oul, si amestecam in continuare pana compozitia este omogenizata, apoi lasam la racit pana ajunge la temperatura camerei cand adaugam untul putin cate putin mixat spuma in prealabil, apoi esenta de vanilie.
Cand negresele sunt reci si crema deasemenea, facem o gaura in negrese si le umplem cu crema cu ajutorul unui posh sau le putem taia in doua si umple cu lingura.
Glazura:
Punem un vas cu apa pe foc, iar cand apa clocoteste punem in acesta un alt vas termorezistent in care punem ciocolata si margarina,mai lasam pe foc cca 1-2 min. pana incep sa se topeasca ingredientele(nu de tot), apoi oprim focul, amestecand frecvent pana se topeste toata ciocolata si margarina.
Punem fiecare negresa, doar partea de deasupra, in ciocolata si le tinem la rece pana in momentul in care le servim.
Frisca o batem cu ajutorul mixerului si o tinem la rece pana in momentul in care servim profiterolul sau o putem mixa inainte de a servi profiterolul.
Servim gogoselele cu crema alaturi de inghetata si frisca.
Reteta de profiterol cu inghetata de capsuni a fost propusa de mikidaniro pe forum culinar.
Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaNu a fost un tort prea insiropat, cum se mai intampla de obicei sa fac, iar dulcele de la ciocolata s-a combinat perfect cu...
Tort cu ciocolata si zmeuraVarza calita este gustoasa,aromata si foarte usor de pregatit
Varza dulce calita (de post)Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postHribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...
Hribi cu usturoiPentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperciIncearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Comentarii