nimic nu se compara cu o reteta asa delicioasa pe vreme de iarna
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare, galbenusurile se pun cu zahar, zahar vanilat si ulei la mixat separat. Se mixeaza albusurile pana se obtine o spuma densa si galbenusurile se mixeaza la fel pana devin o pasta densa. Se adauga gemul de gutui peste galbenusurile mixate si se continua mixarea usor, apoi se adauga faina de grau care a fost amestecata cu praful de copt si bicarbonatul si se omogenizeaza compozitia. Se adauga albusurile mixate si se amesteca usor cu o paleta, de sus in jos pentru a se pastra aerarea.
Intr-o oala se pun cinci linguri de zahar si se lasa la caramelizat. Se pune intr-o tava hartie de copt, se pun bucatile de ananas dupa ce au fost puse intr-un strecurator, se toarna caramelul, apoi se toarna compozitia si se da tava la cuptor pentru circa o ora la cuptorul deja incalzit. Cand este gata, se verifica cu o scobitoare, daca pe scobitoare nu ramane aluat, inseamna ca prajitura este gata. Se scoate tava si se lasa pe aragaz la racit, dupa care se rastoarna pe o tava si se portioneaza. Sa aveti pofta, dragilor!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii