Rasturnata cu ananas si gem de gutui

nimic nu se compara cu o reteta asa delicioasa pe vreme de iarna

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Rasturnata cu ananas si gem de gutui

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri faina de grau
  • 13 linguri zahar
  • din care 8 linguri la blat si 5 linguri la caramel
  • 500 gr.gem de gutui
  • 200 ml.ulei
  • 1 cutie de compot ananas
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de sare

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare, galbenusurile se pun cu zahar, zahar vanilat si ulei la mixat separat. Se mixeaza albusurile pana se obtine o spuma densa si galbenusurile se mixeaza la fel pana devin o pasta densa. Se adauga gemul de gutui peste galbenusurile mixate si se continua mixarea usor, apoi se adauga faina de grau care a fost amestecata cu praful de copt si bicarbonatul si se omogenizeaza compozitia. Se adauga albusurile mixate si se amesteca usor cu o paleta, de sus in jos pentru a se pastra aerarea.

Intr-o oala se pun cinci linguri de zahar si se lasa la caramelizat. Se pune intr-o tava hartie de copt, se pun bucatile de ananas dupa ce au fost puse intr-un strecurator, se toarna caramelul, apoi se toarna compozitia si se da tava la cuptor pentru circa o ora la cuptorul deja incalzit. Cand este gata, se verifica cu o scobitoare, daca pe scobitoare nu ramane aluat, inseamna ca prajitura este gata. Se scoate tava si se lasa pe aragaz la racit, dupa care se rastoarna pe o tava si se portioneaza. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Budinca de gris
1
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
2
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Ciulama cu ciuperci
4
Mancaruri cu ciuperci

Ciulama cu ciuperci

Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...

Ciulama cu ciuperci
Ciulama de ciuperci si usturoi de post
5
Mancaruri de post

Ciulama de ciuperci si usturoi de post

Ciulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...

Ciulama de ciuperci si usturoi de post
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii