Regina Maria

Blatul 1 6 albusuri se bat foarte bine spuma cu 200 grame zahar, se adauga 250 gr nuci taiate marunt ( nu macinate!) apoi 2 linguri cu varf de faina.S

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 oua
  • 645 g zahar
  • 250 g nuci macinate
  • 11 linguri faina
  • bicarbonat
  • coaja de lamaie
  • 3 linguri cacao
  • 250 g unt sau faina

Mod de preparare

Blatul 1 6 albusuri se bat foarte bine spuma cu 200 grame zahar, se adauga 250 gr nuci taiate marunt ( nu macinate!) apoi 2 linguri cu varf de faina.Se pune hartie in tava, se unge bine hartia cu margarina/unt sau untura si se presara cu faina. Se toarna compozitia in tava, se uniformizeaza si se coace la un foc foarte mic, ca sa se usuce mai mult decat sa se coaca. (ca o bezea).Cald, se rastoarna si se scoate hartia de pe blat.


Blatul 2 6 albusuri se bat bine cu 225 grame zahar, in timp ce se bate se adauga 2 linguri de apa, se pun mai apoi 6 galbenusuri, se adauga foarte putin bicarbonat stins cu otet sau cu zeama de lamaie, si se mai pun 8 linguri de faina care se presara pe rand si se mesteca. Se adauga coaja de lamaie sau vanilie pt. aroma.

Se coace tot intr-o tava cu hartie unsa si tapetata cu faina. Se coace ca orice blat, cald, se scoate din tava. Se ia hartia de pe fundul blatului.


Crema 6 galbenusuri (de la blatul cu nuca), 200 gr. Zahar, 3 linguri cacao, o lingura faina si un paharel de apa (30 ml) se amesteca bine impreuna si se pun la fiert pe aburi. Cand se ingroasa, se pune la racit.Intre timp se spumeaza un pachet de 250 gr margarina sau 250 gr. unt, si compozitia racita se omogenizeaza cu untul spumat.

Se aranjeaza astfel:

- jos blatul galben, care se unge pe deasupra cu 1/2 din crema

- deasupra blatul cu nuca, iar peste, cealalta parte de crema.

Deasupra se poate razui ciocolata sau se pun granule decorative.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide