Blat: 1. Se bat pana se fac spuma galbenusurile cu zaharul. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in galbenusuri. Se amesteca faina si cacao
Blat:
1. Se bat pana se fac spuma galbenusurile cu zaharul. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in galbenusuri. Se amesteca faina si cacaoa si se adauga usor compozitiei.
2. Se pune hartie de copt/se tapeteaza in tava, se pune blatul si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C (foc mic) 15-20 minute pana ce blatul revine in sus daca e apasat la mijloc. Se lasa 5 minute sa se raceasca. (Atentie! Va fi subtirel).
Crema:
1. Ciocolata se topeste pe bain-marie cu 100-150 ml frisca. Restul de frisca se bate spuma cu zaharul si apoi se pune la frigi. Cand ciocolata e topita, se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand e rece, se incorporeaza in frisca batuta (cu mixerul).
2. Blatul se taie in doua. Pe o bucata se pune crema si se lasa in frigider pana se intareste – eventual, peste noapte. Restul de blat se lasa afara.
Glazura:
1. Zaharul, cacaoa si apa se fierb. Cand toate s-au topit si au dat cateva clocote, se adauga untul. Se amesteca bine si se toarna si intinde pe al doilea blat. Cand glazura s-a intarit si racit, blatul se pune peste prajitura si se baga inapoi in frigider. (Glazura originala era asa: 50g ciocolata
1/2 lingura ulei
Ciocolata si uleiul se topesc pe bain-marie pana ciocolata e fina. Glazura se toarna si se intinde pe a doua bucata de blat.)
Se taie cu cutitul muiat in apa fierbinte si se serveste.
Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaPlăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraSardinele prajite, pentru noi sunt perfecte pentru cina sau chiar pentru pranz...ne place sa le mancam simple, doar putin...
Sardine prajiteIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii