Rulada cu banane

Blatul Se freaca bine 6 galbenusuri si 6 linguri de zahar . Se adauga jumatate pachetel praf de copt dizolvat in zeama de lamaie, 4 linguri faina si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 11 linguri zahar
  • 150 g. nuca macinata (crema)
  • 2 linguri cacao (blat)
  • 150 g. unt (crema)
  • 5 linguri lapte (crema)
  • 4 linguri faina (blat)
  • 1 pachetel praf de copt (blat)
  • 1 lamaie
  • 2 banane cat mai drepte si potrivit de coapte

Mod de preparare

Blatul

Se freaca bine 6 galbenusuri si 6 linguri de zahar . Se adauga jumatate pachetel praf de copt dizolvat in zeama de lamaie, 4 linguri faina si 2 linguri cacao. Aceasta compozitie se toarna intr-o tava de dimensiuni mai mici, unsa cu ulei si in care s-a pus o hartie. Blatul se coace la foc foarte mic timp de maxim 10 minute, astfel incat sa nu se usuce (eventual cu usa cuptorului deschisa). Cand este copt, se intoarce tava si se rastoarna blatul pe celofan sau staniol si se lasa sa se raceasca.

Crema

Intr-o cratita de inox se pun 5 linguri de lapte, 5 linguri de zahar si se dizolva la foc mic. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga 150 gr. de nuca macinata si 150 g de unt. Dupa ce s-a topit untul, se adauga cele 6 albusuri batute spuma si se amesteca continuu, tot la foc mic, pana se ingroasa crema ca o smantana mai groasa. Se lasa la racit si se tine o jumatate de ora in frigider.

Se toarna crema peste blat, se intinde uniform si in partea mai ingusta a blatului se pun cele 2 banane decojite, cap la cap. Se ruleaza astfel incat bananele sa fie invelite de crema si crema de blat si rulada in celofan sau staniol. Se baga in frigider si se orneaza cu frisca atunci cand se serveste.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii
Bucataras.RO

Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii

Retete de suflet Aceasta este chiar o reteta de suflet pentru mine caci imi aminteste de copilarie. Duminica la micul dejun...

Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise