Blatul Se freaca bine 6 galbenusuri si 6 linguri de zahar . Se adauga jumatate pachetel praf de copt dizolvat in zeama de lamaie, 4 linguri faina si
Blatul
Se freaca bine 6 galbenusuri si 6 linguri de zahar . Se adauga jumatate pachetel praf de copt dizolvat in zeama de lamaie, 4 linguri faina si 2 linguri cacao. Aceasta compozitie se toarna intr-o tava de dimensiuni mai mici, unsa cu ulei si in care s-a pus o hartie. Blatul se coace la foc foarte mic timp de maxim 10 minute, astfel incat sa nu se usuce (eventual cu usa cuptorului deschisa). Cand este copt, se intoarce tava si se rastoarna blatul pe celofan sau staniol si se lasa sa se raceasca.
Crema
Intr-o cratita de inox se pun 5 linguri de lapte, 5 linguri de zahar si se dizolva la foc mic. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga 150 gr. de nuca macinata si 150 g de unt. Dupa ce s-a topit untul, se adauga cele 6 albusuri batute spuma si se amesteca continuu, tot la foc mic, pana se ingroasa crema ca o smantana mai groasa. Se lasa la racit si se tine o jumatate de ora in frigider.
Se toarna crema peste blat, se intinde uniform si in partea mai ingusta a blatului se pun cele 2 banane decojite, cap la cap. Se ruleaza astfel incat bananele sa fie invelite de crema si crema de blat si rulada in celofan sau staniol. Se baga in frigider si se orneaza cu frisca atunci cand se serveste.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapte• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoZilele trecute tot ma uitam pe internet dupa niste retete de dulciuri de post.Cand am vazut pe pagina Laurei Sava acest chec...
Chec cu cacao de postOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii