Rulada cu banane

Blatul Se freaca bine 6 galbenusuri si 6 linguri de zahar . Se adauga jumatate pachetel praf de copt dizolvat in zeama de lamaie, 4 linguri faina si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 11 linguri zahar
  • 150 g. nuca macinata (crema)
  • 2 linguri cacao (blat)
  • 150 g. unt (crema)
  • 5 linguri lapte (crema)
  • 4 linguri faina (blat)
  • 1 pachetel praf de copt (blat)
  • 1 lamaie
  • 2 banane cat mai drepte si potrivit de coapte

Mod de preparare

Blatul

Se freaca bine 6 galbenusuri si 6 linguri de zahar . Se adauga jumatate pachetel praf de copt dizolvat in zeama de lamaie, 4 linguri faina si 2 linguri cacao. Aceasta compozitie se toarna intr-o tava de dimensiuni mai mici, unsa cu ulei si in care s-a pus o hartie. Blatul se coace la foc foarte mic timp de maxim 10 minute, astfel incat sa nu se usuce (eventual cu usa cuptorului deschisa). Cand este copt, se intoarce tava si se rastoarna blatul pe celofan sau staniol si se lasa sa se raceasca.

Crema

Intr-o cratita de inox se pun 5 linguri de lapte, 5 linguri de zahar si se dizolva la foc mic. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga 150 gr. de nuca macinata si 150 g de unt. Dupa ce s-a topit untul, se adauga cele 6 albusuri batute spuma si se amesteca continuu, tot la foc mic, pana se ingroasa crema ca o smantana mai groasa. Se lasa la racit si se tine o jumatate de ora in frigider.

Se toarna crema peste blat, se intinde uniform si in partea mai ingusta a blatului se pun cele 2 banane decojite, cap la cap. Se ruleaza astfel incat bananele sa fie invelite de crema si crema de blat si rulada in celofan sau staniol. Se baga in frigider si se orneaza cu frisca atunci cand se serveste.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Sarmalute in foi de vita
3
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
5
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Parteneri
Chec cu cacao de post
Bucataras.RO

Chec cu cacao de post

Zilele trecute tot ma uitam pe internet dupa niste retete de dulciuri de post.Cand am vazut pe pagina Laurei Sava acest chec...

Chec cu cacao de post
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola