BLAT Se freaca galbenusele cu praful de copt. Separat se bat albusele cu zaharul pana s-au intarit si nu mai "picura " de pe paletele de la mixer. Se
BLAT
Se freaca galbenusele cu praful de copt.
Separat se bat albusele cu zaharul pana s-au intarit si nu mai "picura " de pe paletele de la mixer.
Se amesteca prima compozitie cu cea de-a doua si se adauga faina incetutz.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se baga in cuptorul incins la 160.
CREMA
Se amesteca ouale cu zaharul ,se adauga laptele si se pun pe foc mic cca 4 minute dupa care se adauga cacaoa si se mai lasa putin pe foc.
Aceasta compozitie se lasa sa se raceasca complet.
Pana se raceste se amesteca margarina cu mascarpone pana devine ca o crema.
Acum trebuie scos blatul din cuptor si se ia usor de pe tava si se pune pe un prosop umed, rulandu-se impreuna cu acesta.
Blatul se lasa sa stea asa cam 10 minute. Dupa ce s-a racit compozitia cu cacao se pune putin cate putin peste margarina si se adauga esenta de rom dupa gust(eu am pus o fiola).
Am desfacut blatul cu grija si cu ajutorul a doua tocatoare subtiri de plastic l-am mutat pe o tava. Se pune cam trei sferturi de crema peste iar in partea de unde vrem sa incepem a-l rula se pun bananele(doua si un pic mi-au trebuit mie)
Se ruleaza frumos, se pune restul de crema deasupra sau glazura si se orneaza cu banane(sau ce vrea fiecare).
Pofta buna!
Reteta Rulada cu banane a fost propusa de petunie pe forum culinar.ro
Alte retete cu banane gasiti aici:
Chec cu banane si ciocolata,
Tarta tartin cu banane caramelizate,
Banane caramelizate
Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii