BLAT Se freaca galbenusele cu praful de copt. Separat se bat albusele cu zaharul pana s-au intarit si nu mai "picura " de pe paletele de la mixer. Se
BLAT
Se freaca galbenusele cu praful de copt.
Separat se bat albusele cu zaharul pana s-au intarit si nu mai "picura " de pe paletele de la mixer.
Se amesteca prima compozitie cu cea de-a doua si se adauga faina incetutz.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se baga in cuptorul incins la 160.
CREMA
Se amesteca ouale cu zaharul ,se adauga laptele si se pun pe foc mic cca 4 minute dupa care se adauga cacaoa si se mai lasa putin pe foc.
Aceasta compozitie se lasa sa se raceasca complet.
Pana se raceste se amesteca margarina cu mascarpone pana devine ca o crema.
Acum trebuie scos blatul din cuptor si se ia usor de pe tava si se pune pe un prosop umed, rulandu-se impreuna cu acesta.
Blatul se lasa sa stea asa cam 10 minute. Dupa ce s-a racit compozitia cu cacao se pune putin cate putin peste margarina si se adauga esenta de rom dupa gust(eu am pus o fiola).
Am desfacut blatul cu grija si cu ajutorul a doua tocatoare subtiri de plastic l-am mutat pe o tava. Se pune cam trei sferturi de crema peste iar in partea de unde vrem sa incepem a-l rula se pun bananele(doua si un pic mi-au trebuit mie)
Se ruleaza frumos, se pune restul de crema deasupra sau glazura si se orneaza cu banane(sau ce vrea fiecare).
Pofta buna!
Reteta Rulada cu banane a fost propusa de petunie pe forum culinar.ro
Alte retete cu banane gasiti aici:
Chec cu banane si ciocolata,
Tarta tartin cu banane caramelizate,
Banane caramelizate
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataTarta cu crema de vanilie banane si frisca – un deliciu pentru iubitorii de tarte. O combinatie pefecta, texturi si...
Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si friscaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii