BLAT Se freaca galbenusele cu praful de copt. Separat se bat albusele cu zaharul pana s-au intarit si nu mai "picura " de pe paletele de la mixer. Se
BLAT
Se freaca galbenusele cu praful de copt.
Separat se bat albusele cu zaharul pana s-au intarit si nu mai "picura " de pe paletele de la mixer.
Se amesteca prima compozitie cu cea de-a doua si se adauga faina incetutz.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se baga in cuptorul incins la 160.
CREMA
Se amesteca ouale cu zaharul ,se adauga laptele si se pun pe foc mic cca 4 minute dupa care se adauga cacaoa si se mai lasa putin pe foc.
Aceasta compozitie se lasa sa se raceasca complet.
Pana se raceste se amesteca margarina cu mascarpone pana devine ca o crema.
Acum trebuie scos blatul din cuptor si se ia usor de pe tava si se pune pe un prosop umed, rulandu-se impreuna cu acesta.
Blatul se lasa sa stea asa cam 10 minute. Dupa ce s-a racit compozitia cu cacao se pune putin cate putin peste margarina si se adauga esenta de rom dupa gust(eu am pus o fiola).
Am desfacut blatul cu grija si cu ajutorul a doua tocatoare subtiri de plastic l-am mutat pe o tava. Se pune cam trei sferturi de crema peste iar in partea de unde vrem sa incepem a-l rula se pun bananele(doua si un pic mi-au trebuit mie)
Se ruleaza frumos, se pune restul de crema deasupra sau glazura si se orneaza cu banane(sau ce vrea fiecare).
Pofta buna!
Reteta Rulada cu banane a fost propusa de petunie pe forum culinar.ro
Alte retete cu banane gasiti aici:
Chec cu banane si ciocolata,
Tarta tartin cu banane caramelizate,
Banane caramelizate
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseRetete de suflet Aceasta este chiar o reteta de suflet pentru mine caci imi aminteste de copilarie. Duminica la micul dejun...
Oua jumari cu ceapa, ardei si rosiiPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii