Rulada cu ciocolata

Se spala ouale, se sterg cu un prosop curat si se sparg, separindu-se galbenusurile. Albusurile se bat spuma tare pe marginea plitei, se adauga galben

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingura de unt
  • 1/2 pahar de sirop
  • 3 linguri de cacao
  • 2 linguri de unt
  • 1/4 kg lapte praf
  • 1/4 kg zahar
  • 10 nuci tocate marunt
  • 2 linguri de rom (crema)

Mod de preparare

Se spala ouale, se sterg cu un prosop curat si se sparg, separindu-se galbenusurile. Albusurile se bat spuma tare pe marginea plitei, se adauga galbenusurile, pe rand, se bate amestecul cu zaharul adaugat treptat si cu faina pusa in ploaie. Cand amestecul sta lipit de tel, se adauga cacaua cernuta, se omogenizeaza amestecul si se introduce compozitia in cuptor sa se coaca, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace cinci minute la foc viu* apoi se face focul mic si se mai coace un sfert de ora. Se scoate aluatul si se rastoarna pe un prosop umed, care se ruleaza incet si se lasa sa se raceasca.

Separat se pregateste crema de ciocolata: se cerne o cana de lapte praf intr-o cratita mai mare impreuna cu trei linguri de cacao. Se amesteca bine, ca sa se omogenizeze si sa nu faca cocoloase cand se toarna siropul fierbinte, care se pregateste dintr-o cana plina de zahar si un pahar de apa. Siropul se toarna fierbinte peste lapte si cacao, se amesteca, se ingroasa pe foc, apoi se trage vasul si se pun nuci tocate si doua linguri

de unt. Se parfumeaza cu rom. Se lasa crema sa se raceasca, apoi se deruleaza aluatul si se unge cu crema. Se ruleaza la loc si se pune pe un platou. Se taie si se imbraca cu restul de crema.
Alte retete dulciuri recomandate

Tiramisu

Galuste cu prune

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Dovlecei umpluti, la cuptor
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti, la cuptor

Ca tot e vremea lor....., poate fi un pranz delicios!

Dovlecei umpluti, la cuptor
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!