Rulada cu crema de lamaie

Rulada cu crema de lamaie este o reteta de prajitura simplu de pregatit, revigoranta, perfecta pentru un desert usor sau pentru o masa festiva.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • -4 oua
  • -4 linguri apa calduta
  • -125 g zahar
  • -1 pachet vanilie
  • -125 g faina (eu am pus 75 g faina si 50 g intaritor)
  • -putin praf de copt
  •  
  • Pt. crema:
  • -2 lingurite gelatina praf
  • -2 linguri apa rece
  • -3 cuburi de zahar (daca nu o lingura de zahar)
  • -coaja de la o lamaie
  • -sucul de la o jum. de lamaie (sau mai mult cine vrea mai acrisoara)
  • -500 ml frisca lichida (smantana lichida cum ii mai zice)
  • -100 g zahar pudra (sau mai putin cine vrea mai acrisoara)
  •  
  • Pt. ornat:
  • -o bucata de ciocolata dulce sau amaruie

Mod de preparare

Galbenusurile se separa de albusuri. Galbenusurile impreuna cu cele 4 linguri de apa, zaharul si vanilia se mixeaza pana devin o crema. Albusurile se bat si ele spuma cu restul de zahar.

Se adauga albusurile peste crema de galbenusuri, dar amestecand foarte usor.  Se cearna faina deasupra putin cate putin si praful de copt, si se incorporeaza tot asa usor in compozitie.  Se pune compozitia intr-o tava pe o hartie de pergament. Stratul sa aiba cam 1 cm inaltime. Se da in cuptorul preincalzit la 200 grade pt. vreo 10 minute.

Apoi se scoate si se rastoarna cu grija pe o alta foaie de pergament, presarata cu zahar. Se ruleaza cu tot cu foaia de pergament cand inca este cald, si se lasa sa se raceasca.

Crema:

Gelatina praf se amesteca cu apa si se lasa vreo 10 min. Apoi se incalzeste pe foc cu zaharul si coaja de lamaie rasa, dar f. putin, pana se topeste zaharul, apoi se da la o parte se pune sucul se amesteca, frisca se bate spuma. Se incorporeaza in frisca incet geletina cu lamaia, si zaharul pudra.

Peste blatul racit se pune se pun 2/3 din crema. Se ruleaza din nou.

Cu restul de crema de imbraca rulada noastra cu crema de lamaie iar din ciocolata topita se fac diferite forme cu care, dupa ce s-au intarit, se decoreaza.

Reteta de rulada cu crema de lamaie a fost propusa de Mihaela_B pe forum culinar.



Pastrati rulada cu crema de lamaie la rece pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
3
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
5
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Parteneri
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola