Aceasta reteta de rulada cu dulceata este absolut minunata. Blatul pufos, nu foarte gros si gemul acrisor fac casa buna impreuna. O reteta in imagini gata de incercat!
1. Albusurile de la cele 4 oua le punem separat intr-un castron, iar galbenusurile le punem impreuna cu zaharul.
2. Prima data frecam galbenusurile cu zaharul in castronul lor, le lasam asa, cat timp batem albusurile spuma (separat) punem galbenusurile cu zaharul peste albusurile spuma, faina si cam jumatate de fiola de ce esenta vreti voi ( eu am pus de vanilie). Mixam.
3. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si unsa cu faina, sau mai bine incercati cu hartie de copt (atentie la tava, tava e cea potrivita atunci cand punand compozitia in ea, trebuie s-o balanganiti in tava ca sa acopere). A mea tava are dimensiuni de 29x42.
4. Punem tava in cuptor la 175 de grade, si o lasam cam 10-15 min (atentie ca se face foarte repede, o intepati cu paiul dupa primele 8-10 min).
5. Dupa ce o desprindeti ushurel din tava o rasturnati pe un prosop umed si o ungeti cu dulceata, gem, crema de ciocolata. Nu puneti prea putina, mai ales ca dulceata mai intra-n aluat, dar nici in disperare nu. Dupa aia, incepeti sa rulati usor, ajutandu-va din cand in cand de prosopul umed.
6. O inveliti in folie de aluminiu, si o dati la congelator.
7. Intre timp, am topit pe aburi cateva bucati de ciocolata de menaj. Ciocolata topita am pus-o intr-un spritz de prajituri, si am fasait pe rulada, pe care evident am scos-o de la congelator. Am pus si zahar pudra.
Reteta Rulada cu dulceata a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Este o reteta de rulada cu gem ce se face foarte usor si este perfecta langa ceai sau cafea.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseVa garantez un mic dejun consistent, delicios, fin si cremos! :)
Omleta in straturiPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii