Pentru blat separam albusurile de galbenusuri, galbenusurile se freaca cu zahar si zahar vanilat apoi le amestecam cu albusurile batute spuma tare. S
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri, galbenusurile se freaca cu zahar si zahar vanilat apoi le amestecam cu albusurile batute spuma tare. Se adauga treptat faina, coaja de lamaie, esenta de rom si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se pune in tava acoperita cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mic pentru 20 min. Am scos de la cuptor, am intins pe hartie de copt si am rulat cu un sucitor in interior. Am lasat asa la racit.
M-am gandit cum sa fac crema... Tocmai facusem cu o seara inainte dulceata de visine, dupa aceeasi reteta ca anul trecut... si mi-a zis sa o folosesc la umplutura ruladei... dar mai voiam ceva ... si mi-am zis sa incerc, pentru ca mersese bine smantana batuta cu zahar pudra la fresh de vara cu cirese. Asa ca am mixat bine 400 gr smantana cu 5 linguri zahar pudra date prin sita de faina. Am dat la frigider cam 15 min.
Am desfacut blatul rulat, l-am uns cu dulceata de visine, am acoperit cu
smantana batuta cu zahar si am rulat tot acoperit cu hartie de copt. Am
dat la frigider pentru cateva ore. Sursa acestei retete este blogul culinar: dumitrufelicia.blogspot.com
Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii