Rulada cu mac

Se desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat volumul, se pun sarea si

Timp pregatire
145 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg. de faina
  • 2 pahare lapte
  • 2 oua
  • 1 pahar zahar
  • 100-150 gr. unt sau margarina
  • 3/4 lingurita sare
  • 30 gr. drojdie. Pentru umplutura se iau 400 gr. mac
  • 1 pahar zahar sau miere
  • 3 oua
  • nuci sau migdale
  • praf de vanilie sau coaja rasa de lamiie

Mod de preparare

Se desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat volumul, se pun sarea si galbenusurile frecate cu zahar, se amesteca, se toarna restul de faina si se framinta aluatul. Se adauga apoi untul topit sau margarina si se framinta aluatul pina se desprinde de peretii vasului. Dupa aceea se aduna, se presara cu putina faina, se acopera si se pune la loc cald sa creasca. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se scoate pe scindura. Macul se pregateste astfel: se toarna macul in apa clocotita, se lasa sa dea un clocot, se scurge printr-o sita deasa, se amesteca cu zahar, se da de 2-3 ori prin masina de tocat carne, sau se freaca cu piulita. Apoi se amesteca macul cu oua crude. Este bine sa se adauge nuci sau migdale tocate. In loc de zahar, se poate pune miere. Cind aluatul este gata, se intinde pina ajunge la grosimea de 1/2 cm, se pune peste el macul pregatit dinainte, se netezeste si se rasuceste aluatul in forma de sul. Rulada se aseaza intr-o tava unsa cu putin unt, cu marginea in jos, se mai lasa sa creasca, se unge cu ou, se impunge in citeva locuri cu o surcica si se coace in cuptor fierbinte 25-30 minute. Pentru aroma, se poate adauga in aluat praf de vanilie sau coaja rasa de lamiie.
Rulada se serveste taiata felii si presarata cu zahar pudra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Mini ardei umpluti cu branza
3
Aperitive cu branza

Mini ardei umpluti cu branza

Bunatati de Paste

Mini ardei umpluti cu branza
Chec pufos
4
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Rascovi marinati
5
Conserve de iarna

Rascovi marinati

Rascovii marinati este o conserva de ciuperci delicioasa. Acestia se fierb in apa cu sare, timp de 15-20 de minute, dupa care...

Rascovi marinati
Parteneri
Chiftelute cu carne,legume si menta
Bucataras.RO

Chiftelute cu carne,legume si menta

Iar veti spune ca vin cu ciudatenii!!! Daca nu aveti incredere,nu incercati dar va spun eu ca au un gust si o aroma deosebita.

Chiftelute cu carne,legume si menta
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet