Rulada cu mac

Se desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat volumul, se pun sarea si

Timp pregatire
145 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg. de faina
  • 2 pahare lapte
  • 2 oua
  • 1 pahar zahar
  • 100-150 gr. unt sau margarina
  • 3/4 lingurita sare
  • 30 gr. drojdie. Pentru umplutura se iau 400 gr. mac
  • 1 pahar zahar sau miere
  • 3 oua
  • nuci sau migdale
  • praf de vanilie sau coaja rasa de lamiie

Mod de preparare

Se desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat volumul, se pun sarea si galbenusurile frecate cu zahar, se amesteca, se toarna restul de faina si se framinta aluatul. Se adauga apoi untul topit sau margarina si se framinta aluatul pina se desprinde de peretii vasului. Dupa aceea se aduna, se presara cu putina faina, se acopera si se pune la loc cald sa creasca. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se scoate pe scindura. Macul se pregateste astfel: se toarna macul in apa clocotita, se lasa sa dea un clocot, se scurge printr-o sita deasa, se amesteca cu zahar, se da de 2-3 ori prin masina de tocat carne, sau se freaca cu piulita. Apoi se amesteca macul cu oua crude. Este bine sa se adauge nuci sau migdale tocate. In loc de zahar, se poate pune miere. Cind aluatul este gata, se intinde pina ajunge la grosimea de 1/2 cm, se pune peste el macul pregatit dinainte, se netezeste si se rasuceste aluatul in forma de sul. Rulada se aseaza intr-o tava unsa cu putin unt, cu marginea in jos, se mai lasa sa creasca, se unge cu ou, se impunge in citeva locuri cu o surcica si se coace in cuptor fierbinte 25-30 minute. Pentru aroma, se poate adauga in aluat praf de vanilie sau coaja rasa de lamiie.
Rulada se serveste taiata felii si presarata cu zahar pudra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori