Cartofii, fierti cu o zi inainte, se curata si se rad. Se amesteca cu ouale, uleiul, zaharul tos, coaja de lamiie, sarea, zahar vanilat, drojdia farim
Cartofii, fierti cu o zi inainte, se curata si se rad. Se amesteca cu ouale, uleiul, zaharul tos, coaja de lamiie, sarea, zahar vanilat, drojdia farimitata si faina. Se face o coca. Se lasa sa creasca o ora. Se imparte in doua. Pe masa de aluat unsa cu ulei, se intinde o foaie dreptunghiulara de marimea tavii. Se unge tava. Se acopera foaia cu un strat de marmelada, se ruleaza. Se intinde si cealalta foaie, se unge cu marmelada, se ruleaza, se aseaza in tava si se dau la copt la foc potrivit. Aceasta rulada se poate umple si cu nuci amestecate cu zahar sau cu mac pisat si fiert in lapte indulcit.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii