Nu este o rulada conventionala, aluatul rezultat fiind unul mai tare.
Merele se dau pe razatoare se storc si se lasa la scurs. Intr-o cratita ardem zaharul ca pentru caramel, adaugam untul si omogenizam bine, scortisoara si apoi punem merele la calit. Lasam pe foc cat sa se inmoaie merele, dar totusi sa aiba o textura crocanta. Se pun intr-o sita la scurs (din nou) si la racit. Oul, zaharul, zaharul vanilat se bat bine pana devine o spuma deschisa la culoare. Se mixeaza in continuare faina si praful de copt, iar la sfarsit se introduce untul rece taiat bucatele. cel mai bine ar fi sa fie mixate in continuare decat amestecate cu mana. Aluatul devine dens si poate fi framantat cu mana, dar nu mut timp ca se inmoaie si va deveni lipicios. Se introduce in frigider pt 30 min invelit in folie alimentara. Se intinde foaia de aluat, se pune umplutura de mar si se ruleaza o singura data. Ruloul se pune din nou in folie alimentara si se da la congelator aprox 15 min pt a se intari destul pentru a fi taiat in bucati de 2 cm fara sa se deformeze. Bucatile se dau la cuptor pentru 20 min la 180 grade. La sfarsit, cand sunt reci se pot pudra cu zahar
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii