Nu este o rulada conventionala, aluatul rezultat fiind unul mai tare.
Merele se dau pe razatoare se storc si se lasa la scurs. Intr-o cratita ardem zaharul ca pentru caramel, adaugam untul si omogenizam bine, scortisoara si apoi punem merele la calit. Lasam pe foc cat sa se inmoaie merele, dar totusi sa aiba o textura crocanta. Se pun intr-o sita la scurs (din nou) si la racit. Oul, zaharul, zaharul vanilat se bat bine pana devine o spuma deschisa la culoare. Se mixeaza in continuare faina si praful de copt, iar la sfarsit se introduce untul rece taiat bucatele. cel mai bine ar fi sa fie mixate in continuare decat amestecate cu mana. Aluatul devine dens si poate fi framantat cu mana, dar nu mut timp ca se inmoaie si va deveni lipicios. Se introduce in frigider pt 30 min invelit in folie alimentara. Se intinde foaia de aluat, se pune umplutura de mar si se ruleaza o singura data. Ruloul se pune din nou in folie alimentara si se da la congelator aprox 15 min pt a se intari destul pentru a fi taiat in bucati de 2 cm fara sa se deformeze. Bucatile se dau la cuptor pentru 20 min la 180 grade. La sfarsit, cand sunt reci se pot pudra cu zahar
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii