Se incinge cuptorul la 200gr. Pentru aluat - se spala lamaia, se zvanta si i se rade coaja. Se bat bine - cu mixerul - ouale, zaharul si coaja d
Se incinge cuptorul la 200gr. Pentru aluat - se spala lamaia, se zvanta si i se rade coaja. Se bat bine - cu mixerul - ouale, zaharul si coaja de lamaie (circa 8 minute), pana ce devin cremoase, dupa care se incorporeaza faina, sarea si amidonul. Se intinde aluatul pe o tava tapetata cu hartie si se coace 10-12 minute, pana ce se rumeneste. Se ia un stergar mare de bucatarie, se umezeste si se presara cu zahar. Se rastoarna pe el aluatul copt, se indeparteaza hartia, se ruleaza aluatul cu ajutorul stergarului si se lasa sa se raceasca.
Pentru umplutura: Se spala capsunile, se curata, se taie in doua si se maruntesc cu mixerul (un piure nu chiar fin). Se adauga 1 plic de gelatina si se amesteca in continuare, exact 1 minut. Abia apoi se incorporeaza 1 lingura de sirop si 1 lingura de zeama de lamaie si se pune piureul deoparte. Se mixeaza si iaurtul de capsune impreuna cu restul de gelatina (1 minut), se incorporeaza zeama de lamaie si siropul ramase si apoi frisca batuta. Se unge aluatul copt cu jumatate din piureul de capsuni, lasandu-se o margine lata de 2 cm de jur imprejur. Deasupra se intinde crema de iaurt si peste ea se presara, din loc in loc, piureul ramas. Se da blatul circa 10 minute la rece, se ruleaza din nou cu ajutorul stergarului, se pune rulada pe un platou si se tine la rece cel putin 4 ore, eventual peste noapte.
Se serveste pudrata cu zahar si taiata felii.
Alte retete recomandate:
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiM-am inspirat de la Ina, dar logic ca mi-a iesit cum imi iese mie, mai zbanghi, ca eu n-am mainile Inei, le am pe ale...
Somloi by InaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii