Rulada mea cu capsuni, zmeura, mure sau afine

Rulada cu capsuni, zmeura, mure sau afine este foarte usor de pregatit. Asa cum ii spune si numele poate fi pregatita cu orice fel de fructe.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Rulada mea cu capsuni, zmeura, mure sau afine

Ingrediente

  • capsuni sau alte fructe de padure (zmeura
  • mure
  • afine);
  • la fiecare 100 gr de fructe 1 lingura de zahar;
  •  
  • Pentru blat aveti nevoie de:
  • 4-5 oua (la temperatura camerei)
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • 1 zahar vanilat(l-am uitat din poza)
  • 1/4 lingurita sare
  •  
  • Pentru crema aveti nevoie de:
  • 200 ml frisca
  • piure-ul de la 100 gr. fructe
  • 2-3 linguri zahar (dupa gust)
  • 100-150 gr. fructe (din care 3/4 le taiati sferturi si jumatati
  • 1/4 le folositi pentru decor daca doriti)
  • 3 foi de gelatina sau 5 gr. gelatina granule

Mod de preparare

Totul incepe cu un piure de capsuni (sau alte fructe de padure). La 100 gr. de fructe puneti o lingura de zahar, bagati blenderul in fuctiune si pasati pana aveti o pasta fina, pe care apoi o dati printr-o strecuratoare ca sa separati de samburi. (aici am facut din 1200 gr. fructe)

Pentru rulada aveti nevoie de piure-ul de la 100 gr. fructe. E delicios si il mai puteti folosi la prepararea si asezonarea inghetatelor, prajiturilor, pentru jeleuri, peltele, bauturi cu lapte/iaurt/kefir etc. De asemenea il puteti congela si faceti de Craciun o rulada cu capsuni.

Incalziti cuptorul la 180 grade. Amestecati faina cu amidonul si sarea. Separati albusurile de galbenusuri. bateti galbenusurile cu zaharul vanilat, jumatate din cantitatea de zahar. Bateti albusurile spuma apoi adaugati restul de zahar si mai bateti un minut. Cu o spatula de cauciuc incorporati treptat galbenusurile si faina+amidon. Puneti compozitia intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt, nivelati usor si dati la cuptorul preincalzit 7-10 minute, pana se aureste usor. Scoateti din cuptor si cat inca este calda rasturnati cu fata in jos pe un servet curat, desprindeti hartia de copt si rulati blatul, apoi lasati-l deoparte. In felul acesta va prinde si va pastra forma de rulada, se poate rupe daca-l rulati doar cand e rece.

CREMA: Dati piure-ul in clocot (eu il bag la microunde), apoi adaugati gelatina inmuiata in prealabil in apa si amestecati bine pana se dizolva si lasati-l sa se raceasca. Bateti frisca, indulciti-o cu cele 2-3 linguri de zahar, iar cand piure-ul de fructe a ajuns la temperatura camerei adaugati-l la frisca si amestecati bine. Daca compozitia vi se pare ca e prea moale (depinde de ce consistenta are frisca) lasati 1/2 ora la frigider pentru a se intari putin. Ungeti blatul rece cu aceasta crema, apoi presarati deasupra capsunii taiati si rulati. Dati la frigider 1 ora apoi decorati si serviti.

Reteta Rulada cu capsuni, zmeura, mure sau afine a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.


Serviti rulada cu fructe de la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Clatite - reteta de baza
Bucataras.RO

Clatite - reteta de baza

Preluata de pe blogul Gabitzei ( Gaby_d) ... e o reteta super buna de clatite ... ca doar vorba aceea...cui nu ii plac...

Clatite - reteta de baza
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise