Rulada pufoasa cu crema de branza si gem

Rulada pufoasa cu crema de branza si gem este o reteta de prajitura delicioasa cu gem si crema fina de branza aromata, ce se topeste pur si simplu in gura.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Rulada pufoasa cu crema de branza si gem

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 150ml frisca lichida
  • 100g mascarpone
  • 2 linguri gem de capsuni
  • gem de capsuni pentru uns

Mod de preparare

In primul rand preparam blatul pentru rulada:

1. Albusurile de la cele 4 oua le punem separat intr-un castron, iar galbenusurile le punem impreuna cu zaharul.

2. Prima data mixam galbenusurile cu zaharul in castronul lor, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Mixam si albusurile spuma, dupa care le adaugam amestecului de galbenusuri, amestecam usor. Adaugam faina si esenta de vanilie si amestecam din nou.

3. Punem compozitia intr-o tava 29x42cm tapetata cu ulei si unsa cu faina, sau mai bine incercati cu hartie de copt. Nivelam aluatul si il intindem pe toata suprafata tavii. Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 10-15 minute.

4. Blatul astfel pregatit se desprinde de pe hartia de copt si se aseaza pe un prosop umed, se ruleaza si se tine asa pana pregatim crema:

Mascarpone-ul se desface putin cu cele doua linguri de gem de capsuni si putina esenta de vanilie. Se bate frisca bine, se amesteca cu mascarpone-ul si gata.

Se unge blatul prima data cu dulceata de capsuni, se intinde apoi crema de branza, se ruleaza din nou si se da la frigider pentru 30 de minute.



Rulada cu crema fina de branza si dulceata de capsuni se serveste de la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!

Pizza cu sparanghel
Cele mai apreciate rețete
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
1
Aluaturi

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Tort cu nuci si mere caramelizate
2
Torturi

Tort cu nuci si mere caramelizate

Tortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...

Tort cu nuci si mere caramelizate
Briose cu cacao
3
Prajituri

Briose cu cacao

Se bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...

Briose cu cacao
Ciorba cu carne de porc
4
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.

Ciorba cu carne de porc
Friptura de vrabii
5
Mancaruri cu carne

Friptura de vrabii

Vrabiile se curata, se spala, se sareaza, se pipereaza si apoi se pun intr-o tava cu unt sau untura. Se introduce tava in...

Friptura de vrabii
Parteneri
Rulada cu ciocolata si cirese
Bucataras.RO

Rulada cu ciocolata si cirese

Rulada cu ciocolata si cirese
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
ReteteCulinare.RO

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran