Rulada pufoasa cu crema de branza si gem este o reteta de prajitura delicioasa cu gem si crema fina de branza aromata, ce se topeste pur si simplu in gura.
In primul rand preparam blatul pentru rulada:
1. Albusurile de la cele 4 oua le punem separat intr-un castron, iar galbenusurile le punem impreuna cu zaharul.
2. Prima data mixam galbenusurile cu zaharul in castronul lor, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Mixam si albusurile spuma, dupa care le adaugam amestecului de galbenusuri, amestecam usor. Adaugam faina si esenta de vanilie si amestecam din nou.
3. Punem compozitia intr-o tava 29x42cm tapetata cu ulei si unsa cu faina, sau mai bine incercati cu hartie de copt. Nivelam aluatul si il intindem pe toata suprafata tavii. Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 10-15 minute.
4. Blatul astfel pregatit se desprinde de pe hartia de copt si se aseaza pe un prosop umed, se ruleaza si se tine asa pana pregatim crema:
Mascarpone-ul se desface putin cu cele doua linguri de gem de capsuni si putina esenta de vanilie. Se bate frisca bine, se amesteca cu mascarpone-ul si gata.
Se unge blatul prima data cu dulceata de capsuni, se intinde apoi crema de branza, se ruleaza din nou si se da la frigider pentru 30 de minute.
Rulada cu crema fina de branza si dulceata de capsuni se serveste de la frigider.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Asediat de expresia „cea mai sanatoasa leguma este porcul”, m-am gandit sa-ti pregatesc ceva... cu porc. Reteta...
Friptura de porc la tavaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii