Rulouri cu nuci (de post)

Se freaca intr-o cratita mica pe un disc de tabla pus pe un foc foarte mic mierea cu un varf de lingurita de bicarbonat, tinandu-se pana ce mierea a d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2-3 linguri miere
  • 1 varf lingurita bicarbonat(sau praf de copt)
  • 200gr. faina
  • 4 linguri ulei
  • 20 gr. drojdie
  • 1 praf sare
  • 3 linguri marmelada moale
  • nuci
  • 1 -2linguri zahar

Mod de preparare

Se freaca intr-o cratita mica pe un disc de tabla pus pe un foc foarte mic mierea cu un varf de lingurita de bicarbonat, tinandu-se pana ce mierea a devenit lichida.

Se cerne faina pe masa de aluat , se face loc la mijloc se pune mierea, uleiul, drojdia muiata cu putzina apa + o linguritza de zahar si un praf de sare.

Se framanta aluatul si se lasa la crescut 1/2 ora. Se intind 2-3 foi subtiri, se ung cu un strat subtire de marmelada sau gem fin , fara coji si se presara cu nuci sfaramate cu sucitorul pe un fund de lemn, amestecate cu 2-3 linguri de zahar.

Se ruleaza fiecare foaie nu prea strans, se aseaza pe o tava, se taie in feli groase de 2 cm si se coc la foc potrivit. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat,


Pofta buna!

Reteta Rulouri cu nuci (de post) a fost propusa de Higeia pe forum culinar.ro

Alte retete cu nuci gasiti aici:

Clatite cu mere si nuci,

Cornulete cu nuci,

Fursecuri cu nuci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori