Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. La noi in bucatarie nu exista Craciun fara "salam de biscuiti", adorat de cei mici deopotriva cu cei mari. Este o reteta versatila, insa noua cel mai mult si mai mult, ne place simplu. Insa intotdeauna exista loc pentru acel "ceva".

Portii
1
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Salam de biscuiţi reţetă

Ingrediente

  • Salam de biscuiţi reţetă
  • 500 g biscuiti simpli
  • 200 g margarina
  • 200 ml apa
  • 3 lg cacao neagra
  • 400 g zahar din stevie
  • 1 lgt esenta de rom
  • 1 vf lgt piper rosu proaspat macinat

Mod de preparare

Biscuitii ii sfarami cu mana, astfel incat sa mai ramana si bucati printre ei ( ca doar nu facem parizer!).

Pui la fiert apa cu zaharul timp de 5 minute, pana cand se leaga siropul ( curge in fir nu picatura).

Adaugi cacaua, margarina, piperul si esenta de rom si omogenizezi, lasand la foc mic.

Stingi focul si adaugi biscuitii.

Asezi compozitia obtinuta pe hartie de copt si il rulezi frumos, dandu-i forma unui salam. Legi totul cu o sfoara pentru un efect "uau" si dai la rece pentru 2-3 ore.

Il servesti taiat felii.

Tips&Tricks: eu foloseam inainte cacao normala si zahar, dar cacaua neagra in combinatie cu gustul delicat al zaharului din stevie si cel intepator al piperului rosu ii da o savoare aparte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori