Combinatia este una absolut delicioasa…din gutui am facut un fel de dulceata, fructele le-am taiat in cuburi si am incercat sa nu le fierb prea tare, sa ramana bucatele ca sa le simt aroma.
Pentru miezul de gutui: se spala fructele, se curata si se taie in cubulete. Se adauga peste ele zaharul, coaja rasa fin si sucul de la o lamaie mica, plus sucul de la o portocala. In sucul de la cealalta portocala se pune gelatina. Se lasa sa se hidrateze, apoi se dizolva la flacara foarte mica. Fructele, se pun pe foc, se amesteca si se lasa pana compozitia s-a ingrosat putin, iar fructele s-au fiert, dar nu foarte tare. Se lasa sa se racoreasca compozitia, se adauga gelatina, se amesteca si se lasa sa se raceasca complet. Intr-un tub lung din plastic taiat in doua pe lungime am pus folie alimentara. Am facut un fel de suport, in care am pus dulceata de gutui, am invelit in folie si am dat la frigider pana s-a intarit. Fezi foto!
Pentru salamul de biscuiti: se rup biscuitii cu mainile si se pun in vasul robotului de bucatarie. Se maruntesc grosier prin cateva pulsatii. Se pun biscuitii intr-un castron incapator.
Intr-o tigaie, se prajesc nuca si migdalele. Dupa prajire, se maruntesc, se adauga in castronul cu biscuiti. Intr-o craticioara, se pune untul, laptele, ciocolata taiata in bucati, zaharul, vanilia. Se pune pe foc si se lasa pana se topeste untul, zaharul si ciocolata. La final se adauga cacaua, rahatul si fructele confiate taiate feliute (daca folositi fructe mici, nu este nevoie sa le mai taiati, exemplu: stafide, merisoare, sau daca nu le aveti nu le mai puneti). Amestecul cald se pune peste biscuiti si se incorporeaza cu o lingura. Se lasa sa se raceasca complet.
Asamblare: se intinde o bucata mare de folie alimentara pe masa de lucru. Se intinde compozitia din biscuiti, in mijloc se pune miezul din gutui intarit. Se inveleste miezul in compozitia de biscuiti, se de forma de salam, se inveleste si se strange cat mai bine in folia alimentara. Se da salamul la rece pana a doua zi. Se taie cu un cutit bine ascutit in felii si se serveste cu un ceai, cafea sau ciocolata calda. Sa va fie de folos!!!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataCui nu-i plac clatitele? Eu zic ca sunt delicioase, mai ales daca le serviti cu dulceata proaspata de capsuni.
Clatite cu capsuniIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii