Sarlota cu cirese

Sarlota cu cirese este o prajitura deosebita deloc greu de pregatit. Aceasta reteta de prajitura cu cirese o puteti servi cu succes la ocaziile festive.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sarlota cu cirese

Ingrediente

  • pt rulada:
  • 5oua
  • 75g zahar
  • 75g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1plic praf de copt
  • 1 borcan gem acrisor(eu am folosit de coacaze salbatice cred ca asa se traduce) de 300g
  •  
  • pt crema:
  • 1 compot cirese sau cirese proaspete
  • 2 linguri amidon
  • 400ml lapte
  • 1 budinca vanilie
  • 1 zahar vanilat
  • 300ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina

Mod de preparare

Se separa ouale. Albusurile se mixeaza pana devin spuma tare se adauga zaharul+zaharul vanilat si se mixeaza din nou. Apoi punem galbenusele si la final faina+praful de copt. Amestecam usor cu lingura de lemn de 4-5 ori de jos in sus.

Turnam in tava(32x42cm) tapetata cu hartie de copt si coacem vreo 10min la 185grade, cuptorul inainte incalzit.

Apoi o rasturnam pe un prosop de bucatarie pudrat cu zahar, dam cu pensula cu putina apa peste hartie sa se desprinda. Intindem deasupra dulceata, rulam in prospo si lasam sa se raceasca.

Fierbem apoi budinca cu laptele si zaharul si dupa ce am luat-o de pe foc adaugam 1 plic gelatina dizolvata in 4 linguri apa si amestecam. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Rulada rece o taiem in 15-16 felii cam cat un deget de groase si tapetam cu ea fundul unui platou (pe care vom servi prajitura cu cirese) si marginile formei.

Ciresele se storc de suc si o parte din el se pune la fiert iar in alta se amesteca amidonul. Daca folositi cirese proaspete le spalati si curatati de samburi si va va trebui in plus aceeasi cantitate de nectar de cirese.

Se toarna peste sucul ce fierbe apoi se pun si ciresele si se lasa pe foc amestecand incontinuu pana se ingroasa.

Se toarna peste blat si se lasa sa se raceasca foarte bine.

Smantana pentru frisca se mixeaza. Budinca trebuie si ea mixata apoi se amesteca usor cu frisca. Se toarna apoi peste visine.

Sse decoreaza cu putina ciocolata razuita si cirese proaspete si se tine la frigider vreo 2-3 ore inainte de a scoate inelul si a taia felii.

Reteta de sarlota cu cirese a fost propusa de s_tana pe forum culinar.


Pastrati sarlota cu cirese la rece pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Desert placinta impletita cu mere
Bucataras.RO

Desert placinta impletita cu mere

"Tarte si placinte rumenita si iscusite"

Desert placinta impletita cu mere
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola