Sarlota cu cirese

Sarlota cu cirese este o prajitura deosebita deloc greu de pregatit. Aceasta reteta de prajitura cu cirese o puteti servi cu succes la ocaziile festive.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sarlota cu cirese

Ingrediente

  • pt rulada:
  • 5oua
  • 75g zahar
  • 75g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1plic praf de copt
  • 1 borcan gem acrisor(eu am folosit de coacaze salbatice cred ca asa se traduce) de 300g
  •  
  • pt crema:
  • 1 compot cirese sau cirese proaspete
  • 2 linguri amidon
  • 400ml lapte
  • 1 budinca vanilie
  • 1 zahar vanilat
  • 300ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina

Mod de preparare

Se separa ouale. Albusurile se mixeaza pana devin spuma tare se adauga zaharul+zaharul vanilat si se mixeaza din nou. Apoi punem galbenusele si la final faina+praful de copt. Amestecam usor cu lingura de lemn de 4-5 ori de jos in sus.

Turnam in tava(32x42cm) tapetata cu hartie de copt si coacem vreo 10min la 185grade, cuptorul inainte incalzit.

Apoi o rasturnam pe un prosop de bucatarie pudrat cu zahar, dam cu pensula cu putina apa peste hartie sa se desprinda. Intindem deasupra dulceata, rulam in prospo si lasam sa se raceasca.

Fierbem apoi budinca cu laptele si zaharul si dupa ce am luat-o de pe foc adaugam 1 plic gelatina dizolvata in 4 linguri apa si amestecam. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Rulada rece o taiem in 15-16 felii cam cat un deget de groase si tapetam cu ea fundul unui platou (pe care vom servi prajitura cu cirese) si marginile formei.

Ciresele se storc de suc si o parte din el se pune la fiert iar in alta se amesteca amidonul. Daca folositi cirese proaspete le spalati si curatati de samburi si va va trebui in plus aceeasi cantitate de nectar de cirese.

Se toarna peste sucul ce fierbe apoi se pun si ciresele si se lasa pe foc amestecand incontinuu pana se ingroasa.

Se toarna peste blat si se lasa sa se raceasca foarte bine.

Smantana pentru frisca se mixeaza. Budinca trebuie si ea mixata apoi se amesteca usor cu frisca. Se toarna apoi peste visine.

Sse decoreaza cu putina ciocolata razuita si cirese proaspete si se tine la frigider vreo 2-3 ore inainte de a scoate inelul si a taia felii.

Reteta de sarlota cu cirese a fost propusa de s_tana pe forum culinar.


Pastrati sarlota cu cirese la rece pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa