Sarlota cu cirese este o prajitura deosebita deloc greu de pregatit. Aceasta reteta de prajitura cu cirese o puteti servi cu succes la ocaziile festive.
Se separa ouale. Albusurile se mixeaza pana devin spuma tare se adauga zaharul+zaharul vanilat si se mixeaza din nou. Apoi punem galbenusele si la final faina+praful de copt. Amestecam usor cu lingura de lemn de 4-5 ori de jos in sus.
Turnam in tava(32x42cm) tapetata cu hartie de copt si coacem vreo 10min la 185grade, cuptorul inainte incalzit.
Apoi o rasturnam pe un prosop de bucatarie pudrat cu zahar, dam cu pensula cu putina apa peste hartie sa se desprinda. Intindem deasupra dulceata, rulam in prospo si lasam sa se raceasca.
Fierbem apoi budinca cu laptele si zaharul si dupa ce am luat-o de pe foc adaugam 1 plic gelatina dizolvata in 4 linguri apa si amestecam. Lasam sa se raceasca foarte bine.
Rulada rece o taiem in 15-16 felii cam cat un deget de groase si tapetam cu ea fundul unui platou (pe care vom servi prajitura cu cirese) si marginile formei.
Ciresele se storc de suc si o parte din el se pune la fiert iar in alta se amesteca amidonul. Daca folositi cirese proaspete le spalati si curatati de samburi si va va trebui in plus aceeasi cantitate de nectar de cirese.
Se toarna peste sucul ce fierbe apoi se pun si ciresele si se lasa pe foc amestecand incontinuu pana se ingroasa.
Se toarna peste blat si se lasa sa se raceasca foarte bine.
Smantana pentru frisca se mixeaza. Budinca trebuie si ea mixata apoi se amesteca usor cu frisca. Se toarna apoi peste visine.
Sse decoreaza cu putina ciocolata razuita si cirese proaspete si se tine la frigider vreo 2-3 ore inainte de a scoate inelul si a taia felii.
Reteta de sarlota cu cirese a fost propusa de s_tana pe forum culinar.
Pastrati sarlota cu cirese la rece pana in momentul servirii.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii