Sarlota cu gutui

Se coace un piscot de 60 cm. lungime si 5 cm. grosime din 6 oua batute cu 6 linguri de zahar, 1 praf de copt stins cu suc de lamaie, 2 linguri apa cal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita suc de lamaie; gem de gutui (un borcan)
  • Pentru crema: 2-3 gutui
  • 40g. gelatina
  • 2
  • 5 dl. vin alb
  • 1 praf de vanilie
  • 2-3 linguri de miere
  • 5 dl. frisca:
  • Pentru decor: frunze de lamaita

Mod de preparare

Se coace un piscot de 60 cm. lungime si 5 cm. grosime din 6 oua batute cu 6 linguri de zahar, 1 praf de copt stins cu suc de lamaie, 2 linguri apa calduta si 8 linguri faina. Se coace blatul pe o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Imediat dupa coacere, se scoate hartia de copt si se ruleaza piscotul cu ajutorul unui prosop presarat cu zahar praf, pentru ca piscotul sa nu se prinda de prosop. Se pune piscotul la rece.

Se deruleaza piscotul, se unge cu gem de gutui si se ruleaza la loc. Se pune in folie de aluminiu. Timp de o noapte se tine in frigider.

Apoi, se taie rulada in felii de 1cm. grosime, cu care se tapeteaza o forma de sarlota.

Gutuile se curata si se rad. Se calesc intr-o cratita acoperita, apoi se lasa sa se raceasca. Se pun in blender pentru a forma un pireu.

Gelatina se inmoaie in apa rece vinul se pune la fiert si cand a dat un clocot, se adauga gelatina topita, se ia de pe foc si se lasa la racit.

Intre timp, in pireul de gutui se pune vanilia, mierea si vinul cu gelatina. Se lasa la rece. Din cand in cand, se amesteca cu o lingura de lemn. Cand s-a racit compozitia, se incorporeaza in ea frisca batuta si se pune crema rezultata peste feliile de rulada din forma de sarlota. Se acopera cu restul de felii de rulada. Se tine cel putin 6 ore la rece, inainte de servire. Se orneaza cu frunze de lamaita.
Se serveste insotita de un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Sirop din muguri de brad
1
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
3
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Spaghete cu carne tocata si sos de rosii
Bucataras.RO

Spaghete cu carne tocata si sos de rosii

Meniu copii Fetita mea adora pastele cu carne si sos de rosii, asa ca vi le recomand cu drag pentru orice copil mofturos.

Spaghete cu carne tocata si sos de rosii
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola