Se amesteca faina impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Se adauga apoi ouale, restul de lapte, zaharul, sare si se adauga la final unt
Se amesteca faina impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Se adauga apoi ouale, restul de lapte, zaharul, sare si se adauga la final untul topit. Se lasa aluatul la crescut la cald, dupa care se pune intr-o forma de savarina unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se lasa la crescut, apoi se pune la cuptor, unde se lasa la rumenit. Separat, se prepara siropul si se lasa la racit, apoi se toarna peste savarina racita. Se stropeste cu rom, se unge cu marmelada, apoi se umple cu frisca batuta.
Se serveste garnisita cu fructe confiate.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat Tiramisu Prajitura Snikers
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii