Savarina

Se amesteca faina impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Se adauga apoi ouale, restul de lapte, zaharul, sare si se adauga la final unt

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 175 gr unt
  • 15 gr zahar
  • 12 gr drojdie
  • 4 oua
  • 50 ml lapte
  • sare
  • unt
  • pesmet
  • Pentru sirop:
  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingura rom
  • Pentru garnitura:
  • 250 gr frisca
  • fructe confiate
  • marmelada de caise

Mod de preparare

Se amesteca faina impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Se adauga apoi ouale, restul de lapte, zaharul, sare si se adauga la final untul topit. Se lasa aluatul la crescut la cald, dupa care se pune intr-o forma de savarina unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se lasa la crescut, apoi se pune la cuptor, unde se lasa la rumenit. Separat, se prepara siropul si se lasa la racit, apoi se toarna peste savarina racita. Se stropeste cu rom, se unge cu marmelada, apoi se umple cu frisca batuta.


Se serveste garnisita cu fructe confiate.

Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat Tiramisu Prajitura Snikers

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc