Savarina cu spuma de albus

Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana se albesc. Se adauga pesmetul cernut, faina si albusurile batute spuma. Compozitia obtinuta se toar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri pesmet
  • 1 lingura rasa de faina
  • 1 praf de vanilie
  • Spuma:
  • 5 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • Pentru garnisit:
  • gem de caise

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana se albesc. Se adauga pesmetul cernut, faina si albusurile batute spuma. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma speciala de savarina, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit. Separat, se fierbe zaharul cu apa pana se obtine un sirop potrivit de legat. Dupa ce se raceste se adauga romul. Siropul se toarna peste prajitura fierbinte, putin cate putin, pana este absorbit in intregime. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul. Se umple golul din mijloc cu spuma de albus.
Prajitura se garniseste cu un strat subtire de gem.

Alte retete recomandate:

Tort de mere si frisca

Capsuni cu frisca

Tort diplomat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci